7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Blocul cu scandal de pe strada Ogorului din Sibiu

Știri din Județ

Supărare mare pe locuitorii de pe strada Ogorului nr. 37 din Sibiu. Lângă blocul lor a apărut un șantier lipit de vechea construcție. Un nou bloc cu trei etaje plus mansardă urmează „să crească” chiar perete în perete.

Conform acestora, din cauza blocului ce se va construi lipit de al lor, vor apărea probleme de igrasie în băi și dormitoare, iar lumina naturală va fi obturată. Nimeni nu i-a întrebat dacă sunt de acord cu noul bloc, iar la cumpărarea apartamentelor nici nu se punea problema, nefiind informați despre o posibilă construcție a unui nou bloc. Firma de construcție este SC FLUX EXPERT SRL și operează în bază autorizației de construcție 434/01.10.2021.

Vecinii s-au împotrivit și au intentat proces dezvoltatorului. Ieri a fost primul termen de judecată, însă s-a amânat pentru 31 mai 2022 întrucât s-a depus întreaga documentație tehnică și trebuie studiată.

Nemulțumiți, aceștia au făcut reclamații peste reclamații atât la Primăria Municipiului Sibiu, dar și la Inspectoratul Județean în Construcții. De aici, o mare pasare a pisicii dintr-o curte în alta. Primăria Sibiu direcționa locatarii către Inspectoratul Județean de Construcții și invers. Ignorați de autorități, dar și de constructor, locuitorii de la numărul 37 au apelat la avocați. Rezultatul? Același meci de volei cu pisica, ridicări din umeri si avocați „flituiți”.

De mai bine de două luni de zile, jurnaliștii Sibiu Independent au încercat, prin prisma legii 544, privind accesul la informații de interes public, să obțină o reacție din partea Primăriei Municipiului Sibiu. Termenul legal de 30 de zile a fost depășit și iată că nu avem un punct de vedere oficial. Și insistențe din partea noastră au existat.

Dezvoltatorul imobiliar dă vina pe PUG-ul Sibiului și spune că a fost obligat să construiască lipit.

Contactat de reporterii Sibiu Independent, domnul Yasser Rajab, dezvoltator imobiliar, a declarat că nu a avut ce face, fiind obligat 100% să construiască lipit de celălalt bloc.

„100% am fost obligat să construiesc lipit, imaginați-vă că nu fac de capul meu. Este un lucru urât ce o să iasă acolo. Dacă era după mine, optam pentru distanțare, ca să aibă aerisire și băile mele. Vă asigur, cu orice proces ar fi. Nu este o chestie dorită de mine. Ne întâlnim și mergem la Primărie, la Inspectoratul în Construcții ca să vă dovedesc un lucru care îmi este urât, pe care nu l-am dorit. Nici pentru oamenii de acolo, nici pentru mine. Locatarii sunt șocați că trebuie să mă alipesc de ei, ceva logic, au perfectă dreptate”, a declarat Yasser Rajab.

Redirecționați către soția domnului Yasser Rajab, a cărui funcție nu am putut să o aflăm, ne-a transmis următorul mesaj:

„Referitor la construcția de pe str Ogorului nr 37A, s-a respectat întru totul autorizația de construcție emisă de Primăria Mun Sibiu, pe baza reglementarilor de urbanism în vigoare. Locatarii blocului alăturat nu sunt bine informați, fiind induși în eroare de avocat, care profită de neștiință lor, promitându-le lucruri irealizabile. Totul este perfect legal, conform PUG Sibiu, în care se cere alipirea construcțiilor stânga-dreapta”

Este o practică bine cunoscută printre dezvoltatorii imobiliari, dăm doar două exemple celebre: blocurile de pe Doamna Stanca din Șelimbăr și cele din cartierul Belvedere din Turnișor. Pe Doamna Stanca din Șelimbăr s-au vândut apartamente superbe, cu vedere spre munții Făgăraș. La nici un an, au răsărit alte blocuri, blocând complet panorama, dar și lumina naturală. Astfel, promisiunea unor terenuri de fotbal sau parcuri pentru copii s-a transformat în blocuri și alte blocuri. La fel și în Belvedere Residence, la doi pași de blocul cu pricina, de pe strada Ogorului. Panoramă superbă cu Sibiu, liniște, alei și parcări aerisite. După doi- trei ani, cu promisiunea asfaltării unui drum de acces și nerealizată nici în ziua de astăzi, au apărut încă vreo 5-6 blocuri, transformând complet zona și liniștea cartierului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri