0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vizita delegației Agenției Uniunii Europene pentru azil la Inspectoratul General pentru Imigrări

Știri din Județ

În perioada 09-11 mai a.c., Inspectoratul General pentru Imigrări a primit delegația Agenției Uniunii Europene pentru Azil (EUAA). În cadrul activității au fost vizitate locațiile unde Agenția oferă sprijin autorităților române în contextul crizei umanitare din Ucraina și au fost prezentate obiectivele și rezultatele operaționale referitoare laimplementarea efectivă a Directivei privind protecția temporară în România.

În data de 09 mai a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), chestor de poliție Marius-Florin MIHĂILĂ a întâmpinat delegaţia Agenției Uniunii Europene pentru Azil (EUAA),condusă de doamna Nina Gregori, director executiv, ocazie cu care a avut loc cina oficială la care au participat domnul secretar de stat Raed Arafat și directorul general al DGAESRI chestor de poliție Mihai Cătălin Necula.

 

În cursul zilei de ieri, delegația EUAA, împreună cu reprezentanți aiIGI, au vizitat Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați și Punctul de Trecere a Frontierei de la Isaccea, locațieunde IGI are personal detașat în contextul crizei umanitare din Ucraina.

 

Vizita delegaţiei a continuat astăzi la Direcția Azil și Integrare și Direcția pentru Imigrări a Municipiului București.

 

Obiectivul principal al delegației a fost vizitarea locațiilor unde Agenția oferă sprijin autorităților române în contextul crizei umanitare din Ucraina, la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări.

 

În cadrul vizitei, reprezentații IGI au prezentat măsurile întreprinse până în prezent în cadrul Planului Operațional de sprijin acordat României, plan ce a fost semnat de către ministrul Afacerilor Interne și directorul executiv al EUAA, în marja Consiliului JAI, la data de 28.03.2022.

 

EUAA este o instutiție mandatată să sprijine statele membre în aplicarea legislației europene care reglementează azilul, protecția internațională și condițiile de primire – Sistemul european comun de azil (CEAS).

 

Planul Operațional, cu o durată de implementare de 9 luni, oferă cadrul pentru furnizarea de asistență tehnică și operațională de către Agenția Uniunii Europene pentru Azil, urmărind realizarea obiectivelor și rezultate operaționale prin implementarea efectivă a Directivei privind protecția temporară, sporirea capacității autorităților române de a oferi condiții de recepție solicitanților de azil și prin implementarea efectivă a transferului voluntar din România în alte state membre ale UE alpersoanelor beneficiare de protecție temporară.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș