spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Noul sediu STS de la Sibiu primeşte cadou teren pentru parcări

Știri din Județ

Publicitate

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale construieşte la Sibiu, din toamna lui 2021, un bloc pe strada Oituz, în spate la Raiffeisen Bank. Acesta are destianţia sediu judeţean al instituţiei. Dar va găzdui şi unul dintre cele patru centre de date componente ale Cloud-ului Guvernamental, a cărui implementare este programată a fi realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Terenul de peste 600 mp pe care s-a construit clădirea, aflată în faza de finisaje, a aparţinut Ministerului Apărării Naţionale. Acum însă, cei de la STS au realizat că nu au spaţiu unde să îşi parcheze maşinile angajaţii lor. Aşa că au cerut Primăriei Sibiu 800 mp de teren în zonă să le fie transferat în proprietate. Primăria a identificat doar 527 mp şi a acceptat să îl treacă în proprietatea statului. Guvernul României a luat act de cererea STS şi a făcut demersurile oficiale pe lângă Primăria Sibiu pentru a se finaliza transferul.

Cei de la STS motivează cererea pentru că doresc să asigure o zonă de securitate în jurul noi clădiri. Dar de fapt este vorba de a asigura parcări angajaţilor cum reiese din informarea făcută de STS către Guvern: „În vederea asigurării bunei funcționări a acestui obiectiv de importanță națională, pentru menținerea ordinii și asigurării unui climat de siguranță și de securitate în jurul acestuia, precum și pentru asigurarea parcării mijloacelor tehnice specifice”.

Zona unde este situat noul sediu STS este una extrem de aglomerată cu multe clădiri de birouri noi ridicate, alături de blocurile de pe Bulevardul Mihai Viteazu. Mai mult, o altă clădire privată de birouri se ridică exact lângă. Se pare că regulile stabilite prin Planul Urbanistic General şi Regulamentul de Urbanism de Primăria Sibiu nu se aplică în cazul STS, nici în ce priveşte asigurarea locurilor de parcare, nici în ce priveşte Procentul de Ocupare a Terenului şi Coeficientul de Utilizare a Terenului. De altfel, STS insistă în nota sa către Guvern, referitor la terenul necesar lângă noua clădire de la Sibiu, că va fi catalogat la categoria „interes public naţional”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă