12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

USR: Problema burselor de merit din comuna Turnu Roșu – motiv de scandal pentru primarul comunei, Stelian Istrate (CP)

Știri din Județ

USR Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

Problema burselor de merit din comuna Turnu Roșu se pare că este motiv de scandal pentru primarul comunei, Stelian Istrate.

După ce consilierii USR au reușit să împiedice diminuarea cuantumului burselor de merit, primarul din Turnu Roșu atacăpublic USR și îi acuză de dezinformare și neimplicare înadministrația locală.

În calitatea sa de inițiator al proiectului de HCL care diminuabursele de merit de la 250 Ron la 200 de Ron, primarulStelian Istrate nu poate să se disculpe de faptul că nu a știut de textul hotărârii și că vina aparține angajaților Primariei Turnu Roșu:

“S-a împământenit proverbul ca “semnează ca primarul” iar înpolitica din România se adaugă și “pentru ca pot”, iar locuriledin consilii sunt folosite pentru asigurarea unei majoritățiconfortabile primarilor. Primarul din Turnu Roșu trebuie să-șiasume atât reușite dar și greșeli. În ceea ce priveșteactivitatea consilierilor USR din comună, va avea mereusuportul nostru și nu ne sperie atacurile gratuite ale adversarilor politici”, a declarant Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu.

Amintim domnului primar proiectele inițiate de colegii noștridin USR Turnu Roșu care au ca subiect o gestionaretransparentă a plăților către bugetul local sau propunerea de proiect pentru un depozit de lemne. Proiectul prin care se solicita folosirea platformei Ghiseul.ro este votat de mai bine de 2 ani si inca nici la ora actuala nu este implementat.

”Cea mai bună apărare este atacul. Domnul primar știe că ne vedem de treabă în Consiliul Local și câteodată chiarîncurcăm. Am depus treisprezece amendamente la bugetullocal pentru anul în curs, din care nouă au fost aprobate. Avem acțiuni în comunitate, iar faptul că tratăm cu seriozitatetoate hotărârile care ajung în Consiliul Local este o dovadă a faptului că noi facem politică în slujba comunității”, spuneAndreea Anghel, consilier local Turnu Roșu.

Indiferent de presiunile pe care vechii politicieni le fac din obișnuință, USR va ramane un apărător al transparențeidecizionale în slujba cetățenilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri