spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Brukenthal Kids – spațiul nou pentru activități educative va fi inaugurat mâine la Muzeul Național Brukenthal

Știri din Județ

Publicitate

Miercuri, 18 mai 2022 la ora 10: 30, va fi inaugurat în Casa Albastră din Piața Mare nr. 5 noul spațiu destinat activităților educative intitulat Brukenthal Kids.

Muzeul Național Brukenthal alocă fonduri și personal în mod constant pentru activitățile educative ce au loc în cadrul muzeului, dar are încheiate și diferite parteneriate cu instituții școlare sau diverse ONG-uri.

În anul 2010 Muzeul Național Brukenthal a fost singura instituție culturală din România care a primit premiul Uniunii Europene a Premiilor pentru Patrimoniu Cultural – Europa Nostra.  Muzeul a participat atunci cu programul de Pedagogie Muzeală Descoperind Muzeul, lansat în septembrie 2008 și coordonat de dr. Dana Hrib, pe atunci șeful secției Educație, Marketing și Comunicare.

Alexandru Constantin Chituță, coordonatorul proiectului, a declarat: ,,În anul 2021 am discutat cu doamna Andreea Miron, iar Muzeul Național Brukenthal a încheiat un acord de colaborare cu Fundația KeepGiving și Compania KeepCalling punându-se bazele amenajării unui spațiu destinat exclusiv activităților educative. Este un spațiu necesar pentru activitatea de padagogie muzeală. Suntem bucuroși că, iată, de azi înainte avem un spațiu primitor pentru copii la Muzeul Național Brukenthal”.

Doamna Silvana Tatu, managing director la KeepCalling a spus: ,,KeepCalling se implică cu drag și pasiune în domeniul educației. De aceea, ne bucurăm că prin intermediul fundației KeepGiving am putut susține această inițiativă dedicată copiilor sibieni de aici, dar și din întreaga țară. Suntem mândri că unul din muzeele cu tradiție din Sibiu a ales să creeze acest spațiu dedicat copiilor și adolescenților. Credem cu tărie că muzeul nu trebuie să fie doar un spațiu pentru adulți. Datorită acestei inițiative, și datorită tuturor atelierelor viitoare care se vor organiza aici, Muzeul Național Brukenthal va reuşi să aducă arta și cultura mai aproape de părinți, copii, școli și profesori.”

Spațiul Brukenthal Kids va putea găzdui ateliere creative, lectură, proiecții de film și documentare şi alte activități.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri