20.2 C
Sibiu
vineri, 12 aprilie, 2024

Lansarea noii ediții a cărții „Al doilea sex” de Simone de Beauvoir

Știri din Județ

Miercuri, 18 mai 2022, la ora 18:30, Biblioteca JudețeanăASTRA Sibiu, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu, va găzdui lansarea noii ediții a lucrării „Al doilea sex” de Simone de Beauvoir, carte emblematică a mișcării feministe și a gândirii filosofice moderne. Cu acest prilej, se vor afla în dialog Mihaela Miroiu, teoreticiană feministă și militantă pentru drepturile omului și Radu Vancu, poet, prozator și universitar sibian.

 

Evenimentul este organizat de Editura Humanitas și Librăria Humanitas Constantin Noica Sibiu. Cele două volume, „Al doilea sex. Faptele și miturile” și „Al doilea sex. Experiența trăită”, au fost publicate recent la Editura Humanitas într-o nouă ediție, cu traducere şi note de Marieva Ionescu și Elena Ciocoiu (vol. I) și Iuliana Glăvan și Cristina Balinte (vol. II).

„O anatomie a femeii care e un studiu de statură și proporții clasice, istoric, psihologic, fiziologic, social și sexual, precum și un comentariu cât se poate de pătrunzător asupra dualității rolului ei. Căci pe fundalul proiecției idealiste a femeii independente există realitatea conflictului «între revendicarea fundamentală a oricărui subiect care se afirmă întotdeauna ca element esențial și exigențele unei situații care o fac să fie un element neesențial».” — Kirkus Reviews(https://facebook.com/events/s/mihaela-miroiu-in-dialog-cu-ra/394439235888942/

Publicul este invitat la eveniment miercuri, 18 mai 2022, la ora 18:30, în Foaierul bibliotecii publice sibiene (str. George Barițiu, nr. 7, sediul nou, parter).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Expoziție temporară la Muzeul Municipal Mediaș

Helmut Lerner, noul viceprimar al Sibiului

Corina Bokor,  demisă