spot_img
22.2 C
Sibiu
marți, 21 mai, 2024
spot_img
Array

Fântâna arteziană din Piața Aurel Vlaicu va fi modernizată

Știri din Județ

Publicitate

Fântâna arteziană din Piața Aurel Vlaicu va fi modernizată. Primăria Sibiu a recepționat proiectarea, indicatorii tehnico-economici fiind supuși aprobării Consiliului Local în ședința din această lună.

Publicitate

“Dacă ne gândim la împrejurimile fântânii, Calea Dumbrăvii va primi o funcționalitate și un aspect îmbunătățit, Stadionul Municipal va fi și acesta modernizat și pregătim culoarul de mobilitate de pe bulevardul Mihai Viteazu. Fântâna arteziană din Piața Aurel Vlaicu este unul dintre detaliile care vor face diferența în aspectul zonei. În plus, vorbim de o construcție din anul 2004, care are nevoie demodernizare pentru îmbunătățirea funcționalității și a aspectului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Investiția estimată la 675.000 de lei va presupune refacerea completă a construcției prin amenajarea unui bazin nou, circular, cu diametrul exterior de 16 m. În interiorul acestui bazin se vor crea alveole pentru plante ornamentale. Căderea apei va fi în cascadă, iar imaginea sferei de apă din prezent va fi înglobată și în noul concept.

Fântâna va fi dotată cu echipamente cu LED pentru jocuri de lumini care vor însoți jeturile de apă. Și iluminatul public din jurul fântânii va fi înlocuit, tot cu corpuri LED, care consumă mai puțină energie.

Pasul următor în acest proiect este contractarea execuției lucrărilor propriu-zise.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Țara parlamentarilor vampiri