spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img
Array

Sibiul – cel mai popular oraș din țară pentru vegetarieni

Știri din Județ

Publicitate

Potrivit unui studiu realizat în colaborare cu echipa Bookingham, Sibiul se află pe locul doi la categoria cel mai popular oraș din țară pentru vegetarieni.

Observând evoluția trendurilor vegane și vegetariene în România, echipa Bookingham a realizat un top al celor mai populare orașe din țară, pentru vegetarieni și vegani.

Pentru asta, a fost calculat un scor bazat pe interesul localnicilor pentru veganism și vegetarianism, volumul de căutări în aceste direcții și numărul de restaurante cu opțiuni vegane și vegetariene, raportate la populația orașului.

Principalele descoperiri au fost:

  • 39% dintre români afirmă că au redus consumul de carne în ultimii ani
  • Clujul conduce topul celor mai populare orașe pentru vegani și vegetarieni, urmat de Sibiu și București
  • Sibiul e cel mai vegetarian-friendly oraș din România, pe când Clujul e cel mai vegan-friendly
  • La început, românii comandau dish-uri vegane și vegetariene din curiozitate. Acum, a devenit o obișnuință

Datele arată că Transilvania e cea mai populară regiune din România pentru vegani și vegetarieni. Cluj-Napoca se situează pe primul loc, cu un scor de 81.86, urmat de Sibiu pe locul doi, cu un scor de 65.90

Față de acestea, Bucureștiul e mai puțin prietenos cu localnicii vegani și vegetarieni, acumulând un scor de 63.97, poziționându-se astfel pe locul 3. Top 5 e completat de Brașov (61.65) și Timișoara (61.30).

Alte restaurante care oferă diversitate pentru vegani și vegetarieni, se găsesc tot în orașele mari din țară: Iași (57.13), Oradea (55.04) și Constanța (54.60).

La coada clasamentului, se află Brăila (37.25), Focșani (32.52) și Botoșani (32.50). Din top 30, acestea sunt orașele cel mai puțin populare în rândul veganilor și vegetarienilor. 

Uitându-ne strict la numărul de restaurante cu opțiuni vegetariene, raportate la populație, se observă că Sibiul e pe locul întâi. Aproape un sfert dintre localurile orașului transilvănean au și opțiuni pentru vegetarieni (54, dintr-un total de 228).

În top 5 locuri vegetarian-friendly din țară, se mai numără și: Brașov (30.27), Cluj-Napoca (29.54), Alba-Iulia (21.43) și București (19.66). 

În timp ce Sibiul e cel mai friendly oraș din țară cu vegetarienii, când vine vorba de veganismCluj-Napoca e orașul cu cele mai multe restaurante, raportate la numărul de locuitori, care oferă astfel de opțiuni (18.28). Pe locul al doilea, se află Brașovul (17.74), pe locul al treilea se află Sibiul (16.21), urmat de București (10.73) și Alba-Iulia (9.38). 

Avantajul localurilor cu opțiuni vegane e că meniul lor poate satisface și nevoile vegetarienilor, pe când, viceversa, nu se poate spune același lucru. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri