10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

10 cetățeni străini depistați la muncă fără forme legale

Știri din Județ

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei Migraţie – Serviciul Combaterea Şederii Ilegale,     Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Ilfov, au desfăşurat ieri o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini pe raza de competenţă. În cadrul acţiunii au fost depistaţi 10 cetăţeni străini din Sri Lanka şi Bangladesh care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare şi instituită interdicţia de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei Migraţie – Serviciul Combaterea Şederii Ilegale, Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Ilfov, au desfăşurat, ieri, 25 mai a.c., o acţiune în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov, pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acțiunii efectuate au fost depistaţi 10 cetăţeni străini, 2 din Sri Lanka şi 8 din Bangladesh, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceştia nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, în conformitate cu OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Ca urmare a celor constatate, polițistii de imigrări au revocat dreptul de şedere cetăţenilor străini, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare şi instituită interdicţia de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri