14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Cisnădie: Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Tavi Bucur” va fi modernizat și reabilitat

Știri din Județ

  • 5.466.966,02 lei cu TVA – valoarea contractului
  • Termen de finalizare a lucrărilor: iunie 2023
  • Finanțare acordată de către ROMGAZ

Consiliul Județean Sibiu a semnat, în cursul acestei săptămâni, contractul pentru modernizarea și reabilitarea Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Tavi Bucur”, situat în orașul Cisnădie. După modernizare, în acest centru vor fi mutați aproximativ 20 de beneficiari adulți din sistemul de asistență socială.

Contractul de lucrări a fost semnat cu firma SC Balor Cons SRL, oferta acestora fiind singura depusă în cadrul procedurii de licitație publică. Valoarea contractului se ridică la suma de 5.466.966,02 lei cu TVA, iar durata de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, respectiv până în luna iunie 2023.

Consiliul Județean Sibiu realizează această investiție în urma unei sponsorizări oferite de Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România.

“O comunitate sănătoasă se dezvoltă armonios atunci când alături de autorități se implică și parteneri care au capacitatea de a completa efortul prin care oferim persoanelor cu dizabilități din centre accesul la o viață mai bună și un plus de confort. De aceea, mulțumesc partenerului nostru ROMGAZ, care a dovedit responsabilitate și implicare în comunitatea din care face parte. Este un partener de încredere, care ne-a fost alături și în alte proiecte pe care le-am dezvoltat și iată că și de această dată au răspuns pozitiv apelului nostru, iar pentru această îi asigur de toată considerația“, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Clădirea Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Tavi Bucur” va fi modernizată și eficientizată termic, spațiile vor fi recompartimentate pentru a oferi condiții corespunzătoare de cazare și de deplasare persoanelor adulte cu nevoi speciale. De asemenea, pentru reabilitarea interioară și exterioară a clădirii se vor realiza lucrări pentru înlocuirea tencuielii, tâmplăriei, pardoselii și a instalațiilor. În plus, contractul prevede construirea unui lift exterior și a unei anexe de tip foișor în curtea centrului.

Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Tavi Bucur” face parte din structura Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri