17.9 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024
Array

Piața Volantă la Birou – o nouă modalitatea de promovare și dezvoltare a producătorilor locali

Știri din Județ

În urma dobândirii experienței europene, Consiliul Judetean Sibiu a identificat modele de bune practici pe care le va implementa în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane și Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu pentru a crea o nouă modalitatea de promovare și dezvoltare a producătorilor locali.


Un prim model este conceptul ”Piața Volantă la Birou” care oferă posibilitatea producătorilor din Piața Volantă Transilvania să își comercializeze produsele în incinta instituțiilor publice, iar angajații pot astfel să se aprovizioneze cu produse locale.

Publicitate

Pentru început, producătorii vor fi găzduiți o zi pe săptămână în curtea interioară a Consiliului Județean Sibiu, precum și în cea a Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, urmând ca pe viitor aceștia să fie prezenți în mai multe instituții de interes public, în spații special amenajate.

Conceptul ”Piața Volantă la Birou” poate fi încadrat în politica publică ”lanț scurt alimentar” și contribuie la dezvoltarea durabilă a micilor producători, prin identificarea de noi piețe de desfacere.

Consiliul Județean Sibiu, prin Departamentul Dezvoltare Durabilă, face continuu demersuri pentru a crea strategii de dezvoltare pentru producători.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri