spot_img
11.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Reacția IPJ Sibiu în cazul acuzațiilor primarului

Știri din Județ

Publicitate

În urma articolului apărut în Ziarul Sibiu independent referitor la reacția primarului municipiului Sibiu – Astrid Fodor, legată de lipsa de prezenţă a cadrelor din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu în trafic şi în asigurarea ordinii publice (Citește AICI), Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu a răspuns astfel:

Publicitate

Urmare a solicitării dumneavoastre, formulată în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu cu numărul de mai sus, vă transmitem următoarele:

Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu este angajat într-o relație foarte bună de colaborare cu Serviciul Public de Poliție Locală din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Săptămânal, în cadrul ședințelor comune la care participă reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, sunt identificate soluții operative menite să crească gradul de siguranță a cetățenilor prin eforturile comune pe care toate aceste instituții le depun, pe linii specifice de muncă.

Fiecare instituție este caracterizată de metodologii și proceduri diferite, iar criteriile de analiză a rezultatelor activităților  desfășurate sunt  aplicabile punctual și separat fiecărei instituții în parte. Activitatea unei instituții nu poate fi apreciată prin criterii aplicabile altei instituții.

Identificarea și prinderea persoanelor bănuite de săvârșirea de fapte cu caracter antisocial, îndeosebi faptele cu violență, furturile presupun activități investigativ operative care nu se desfășoară la vedere.

În schimb, structurile de ordine publică și de poliție rutieră, în limita de personal existentă nu doar la nivelul județului Sibiu, ci și la nivel național, acționează în spațiul public cu precădere în zonele vulnerabile, aglomerate și desfășoară activități pe două paliere, atât cel de prevenire, cât și cel de combatere a faptelor cu caracter antisocial.

 

Apreciem faptul că siguranța comunității sibiene se fundamentează pe capacitarea comună a tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu astfel încât, indiferent de uniforma pe care o purtăm, să ne atingem scopul suprem, acela de apărare a vieții și proprietății cetățeanului. Acest scop se îndeplinește într-un mediu adecvat de comunicare, colaborare, conlucrare instituțional, dar și interinstituțional, iar Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu este o autoritate de stat deschisă găsirii de noi oportunități și strategii de siguranță publică, pe considerentul că orice modalitate de acțiune poate fi îmbunătățită și perfecționată într-un context obiectiv, nepărtinitor, de interes comun social.

Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa informaţiilor de interes public, a declarat agent șef de poliție -Elena Welter.

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare