spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Senatorul USR Claudiu Mureșan: ”Biodiversitatea transilvană este excepțională. Mulțumim Prințului Charles că o apreciază și o apără!” (CP)

Știri din Județ

Publicitate

USR PLUS transmite următorul comunicat de presă:

Senatorul Claudiu Mureșan, președintele Comisiei pentru mediu din Senat, a participat la lansarea proiectului „SUPERB”, – cel mai mare proiect transnațional de refacere a pădurilor din Europa, eveniment al programului ThinkForest, organizat de Institutul European al Pădurilor (EFI).

La conferință a fost prezentat noul studiu EFI privind biodiversitatea pădurilor, o evaluare a principalelor amenințări și tendințe, opțiuni de management și instrumentele politice conservare a biodiversității în Europa.

În cuvântul său de deschidere, Alteța Sa Regală, Prințul Charles de Wales, a scos încă o dată în evidență importanța conservării pădurilor, pe care le-a numit ”coloana vertebrală a Vieţii şi a Naturii pe planeta noastră”. Prințul de Wales le-a transmis liderilor politici dar și cetățenilor, că este datoria lor comună să combată numeroasele ameninţări la adresa mediului nostru natural, reliefând imensa oportunitate a României și a țărilor europene de a acționa și de a valorifica PNRR, prin identificarea, dezvoltarea și implementarea soluțiilor inovatoare bazate pe natură.

Claudiu Mureșan: „Am avut o scurtă discuție cu Prințul Charles, i-am urat bun venit în Sibiu și i-am mulțumit pentru rolul pe care îl are în promovarea României și atitudinea familială față de români. Am fost impresionat de cunoștințele pe care le are despre Sibiu si despre salba de cetăți și biserici din Sibiu. Am fost, de asemenea, de-a dreptul impresionant să îl auzim pe Prințul Charles vorbind în română despre proiectele de conservare a naturii și a istoriei pe care le-a inițiat aici, în Sibiu. E un sentiment extraordinar sa știi că o asemenea personalitate joacă în aceeași echipă europeană cu noi, cei care încercăm să protejăm și să prezervăm mediul ambiant.”  

Unul dintre panelurile de discuție se arată în mod special mai interesant: „Provocări și oportunități pentru biodiversitatea pădurilor europene”.

La eveniment a participat și deputata USR, Diana Buzoianu, care i-a mulțumit Prințului Charles pentru proiectul lansat – alături de experți în domeniu – în România: www.arboriremarcabili.ro, platforma care a stat la baza proiectului de lege al Dianei Buzoianu și al senatorului Aurel Oprinoiu privind protejarea arborilor seculari. Proiectul de lege a trecut de Senat, susținut inclusiv de către Ministerul Mediului, iar acum e în plin proces parlamentar în cadrul Camerei Deputaților.

Actul normativ al parlamentarilor USR va institui un mecanism de evidență și de protecție al arborilor remarcabili, adevărate repere în natură și în istoria comunităților locale. Proiectul de act normativ stipulează clar condițiile în care arborii vor fi inventariați, marcați și ocrotiți arborii reprezentativi.

La eveniment au fost prezenți deputata USR, Diana Buzoianu, președinta filialei județene din Sibiu, Ruxandra Cibu, precum și experți și reprezentanți de marcă din domeniu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă