4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Array

Stadiul autorecenzării și autorecenzării asistate online în recensământul populației și locuințelor din județul Sibiu

Știri din Județ

Comisia județului Sibiu pentru recensământul populației și locuințelor 2022, condusă de prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, în calitatea sa de președinte, s-a întrunit într-o ședință de analizare a stadiului desfășurării online pentru autorecenzare și autorecenzare asistată, etapă a doua aRecensământului populației și locuințelor din România 2021.

În județul Sibiu, numărul de chestionare completate online este de 242.780, ceea ce înseamnă un procentaj 60,7%. Este vorba de numărul de chestionare completate și nu de numărul de persoane recenzate, pentru că parte din aceste chestionare pot cuprinde doar date legate de locuințele secundare neocupate. Din acest procent total, 52%  reprezintă numărul de chestionare completate de persoanele care au ales autorecenzarea și 48% chestionarele completate de persoanele care au optat pentru autorecenzare asistată de recenzori. 

In municipiul Sibiu au fost completate 90.290 chestionare, în municipiul Mediaș 26.794 chestionare, în orașul Cisnădie 16,859 chestionare și în comuna Șelimbăr 12.873 chestionare.

În următorul interval se reglementează o serie de detalii tehnice, astfel încât să poată începe recenzarea pe teren, din ușă în ușă, prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită pentru populația care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai, dar și la ale celor care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ. Această etapă va fi realizată de recenzori recrutați de primării și instruiți de Direcția Județeană de Statistică Sibiu.

Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la 1 decembrie 2021 aveau reședința obișnuită în România, adică locuiau pe teritoriul țării pentru o perioadă de cel puțin 12 luni. Aceasta etapă de recenzare pe teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie, colectarea datelor de recensământ urmând a se realiza prin interviuri față în față, numai pe ajutorul tabletelor, chestionarul fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș