spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Despre bani, implicare şi imagine la Maratonul Internaţional Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Ajuns la a 11-a ediţie, Maratonul Internaţional Sibiu a crescut foarte mult la capitolul participare, strângeri de fonduri pentru cauze umanitare şi imagine. Totuşi, evenimentul cu implicaţii naţionale şi tot mai puternice şi internaţionale se finanţează în principal din mediul privat. Organizat de Fundaţia Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, adică două ONG-uri private, Maratonul Internaţional Sibiu reuşeşte să strângă mii de participanţi.

S-a vorbit, an de an, în preajma maratonului, despre alergători şi cauzele pe care aceştia le susţin. Pentru că acest Maraton Internaţional de la Sibiu este mai mult decât o cursă de alergare. Este un prilej de strângere de fonduri pentru multe proiecte de sănătate, culturale, sportive, sociale din judeţul Sibiu. Anul acesta sunt 34 de cauze pentru care alergătorii strâng fonduri de la alţi oameni, prin platforma online a maratonului.

Am fost curioşi să vedem şi partea financiară a acestui eveniment. Spre exemplu Asociaţia Baby Care a reuşit să strângă în 10 ediţii la care a participat aproape 1 milion de lei, bani cu care s-a achiziţionat aparatură pentru Spitalul de Pediatrie, secţia de neonatologie Sibiu, în principal. Aproape un sfert de milion de lei au strâns şi cei de la Asociaţia Animal Life şi au construit cu aceşti bani un adăpost pentru animale şi au făcut o mulţime de campanii de sterilizare. Un alt proiect a strâns peste 100.000 de lei în decursul ultimilor ani prin Maraton şi a dotat 7 bilioteci comunale din judeţ. Sunt doar câteva exemple.

Anul acesta s-au strâns deja peste 620.000 de lei pentru 34 de cauze.

Cât costă Maratonul?

Dincolo de banii strânşi de la oameni, ca donaţii pentru diferite cauze, Maratonul are costuri logistice şi de organizare. Anul acesta ele ajung la 150.000 de euro din care doar medaliile, tricourile şi kiturile cu numere speciale ajung la 50.000 de euro. Deşi pe perioada maratonului se implică peste 520 de voluntari, organizarea evenimentului necesită luni de zile de pregătire. 7 oameni se ocupă, anual, de asta, la care se mai adaugă 8 în ultimele luni înaintea evenimentului. Dar este loc de mai bine, dacă ar fi fonduri.

Pentru că din cei 150.000 euro, sub 20.000 euro vin de la Primăria Sibiu prin Agenda Sportivă. Restul exclusiv de la firmele din Sibiu şi taxe de înscriere. Maratonul Internaţional de la Sibiu nu este doar un eveniment sportiv şi de strângere de fonduri, el reprezintă şi un punct important de imagine pentru municipiul Sibiu pe termen lung.

Pe viitor este necesară participarea organizatorilor evenimentului la târguri internaţionale, poate şi alături de delegaţiile Primăriei Sibiu, pentru a promova Maratonul Internaţional Sibiu. Creşterea vizibilităţii internaţionale este un deziderat pentru organizatori, cum ne-a mărturisit Ciprian Ciocan, preşedintele Fundaţiei Comunitare Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului