spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Turneul național “Marimba – The Journey” ajunge la Sibiu pe 3 iunie

Știri din Județ

Publicitate

Marimbafonista Irina Rădulescu vă dă întâlnire cu marimba, unul dintre cele mai fascinante și totodată prea puțin cunoscute instrumente.

Turneul național “Marimba – The Journey” ajunge la Sibiu pe 3 iunie. Concertul are loc la Biblioteca Astra, de la ora 19:00.

Urmează recitaluri la Brașov (4 iunie), Pitești (10 iunie), Timișoara (16 iunie), Sinaia (17 iunie) și București (18 iunie).

Bilete: 30 lei (50% reducere pentru elevi, studenţi, pensionari). Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii, online pe iabilet.ro și la intrarea în sala de spectacol.

Irina Rădulescu, singurul artist român din generația tânără dedicat acestui instrument, va explora sonoritățile magice ale marimbei solo, într-un program alcătuit din lucrări semnate de compozitori consacrați în spațiul internațional precum Keiko Abe, Gene Koshinski, Jovan Nebojsa Zivkovic, Anna Ignatowicz-Glinska sau John Psathas, dar și lucrări dedicate acestui eveniment de către trei compozitori români tineri: Sebastian Androne-Nakanishi, Andrei Petrache și George Păiș.

Irina Rădulescu este un artist neobosit, dedicat percuției și în special marimbei, instrument ce deja a consacrat-o, atât ca solistă, cât și în diferite ansambluri camerale și ca membru al orchestrelor simfonice din România. Laureată a mai multor competiții internaționale, Irina Rădulescu a primit în anul 2018 diploma și bursa de excelență pentru întreaga activitate – din partea Universității Naționale de Muzică București. Cu o prezență scenică și o maturitate artistică cuceritoare, Irina Rădulescu este invitată la festivaluri prestigioase de muzică cultă contemporană, ca solistă și membră a duo-ului PERCUSSIONescu, singura formație camerală de percuție din România, axată pe instrumente melodice de percuție, respectiv marimba și vibrafonul.

Eveniment facebook SIBIU

Datele turneului:

1 Iunie, ora 19:00 – Mediaș, Biserica Evanghelică “Sf. Margareta”

2 Iunie, ora 19:00 – Bistrița, Palatul Culturii

3 Iunie, ora 19:00 –  Sibiu,  Biblioteca Astra

4 Iunie, ora 18:00 – Brașov, Sala Patria

10 Iunie, ora 19:00 – Pitești, Centrul Multifuncțional

16 Iunie, ora 19:00 – Timișoara, Sala Capitol

17 Iunie, ora 19:00 – Sinaia, Casino

18 Iunie, ora 19:00 – București, Teatrul Odeon (Sala Studio)

Organizator al turneului: Asociația “Cultură prin Muzică”

Un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Partener principal: UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România)

Parteneri culturali: Forumul Democrat al Germanilor din România, Primăria Municipiului Mediaș, Societatea de Concerte Bistrița, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Brașov, Filarmonica Pitești, Filarmonica “Banatul” Timișoara, Primăria Sinaia, Teatrul Odeon

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bookhub, onlinegallery.ro, Mediaș News

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri