27.3 C
Sibiu
sâmbătă, 07 septembrie, 2024

Tinerii cu dizabilități invitați să se alăture Fundației Little John’s

Știri din Județ

Tinerii între 18 – 35 de ani cu dizabilități sunt invitați să calce pragul Centrului de Zi al Fundației Little John’s House din Sibiu pentru a se bucura alături de alte 14 suflete, care iau deja parte la activitățile Centrului. Socializare, distracție, drumeții, seri de film la Cinema, activități recreative, ieșiri în oraș, tabără de vară și multe alte surprize pregătite special pentru ca tinerii să se simtă ca într-o familie și să experimenteze bucuria celei mai frumoase perioade a vieții.

Cei care doresc să devină unul dintre beneficiarii Centrului sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0734 358 403 (Rebecca Buzdugan)

DESPRE FUNDAȚIA LITTLE JOHN’S

Pe Ionuţ l-a găsit o voluntară engleză într-un orfelinat. Condamnat la moarte lentă, fără tratament pentru că suferea de hidrocefalie. Mags Kimber l-a îndrăgit de la prima întâlnire şi a decis să acţioneze pentru a-l salva pe Ionuţ. A urmat un periplu demn de un film de la Hollywood cu scoaterea din orfelinat, operaţii complicate în Anglia şi apoi întoarcerea în România. Dar nu la orfelinat. Mags a cumpărat o casă săsească în Cisnădioara şi cu sprijinul voluntarilor a transformat-o în Casa lui Ionuţ. Acolo a depăşit toate aşteptările privind speranţa de viaţă şi a trăit restul vieţii sale scurte fericit, iubit şi îngrijit.

Să vină copiii la Ionuţ…

Apoi, treptat, alţi copii cu probleme mentale au venit la Casa lui Ionuţ. Copii consideraţi pierduţi de sistem. La Casa lui Ionuţ au găsit o familie care i-a îngrijit zi şi noapte. Voluntara Mags Kimber a înfiinţat Fundaţia Little John şi a angajat oameni din sat pentru a avea grijă de copii ca într-o familie. Auzim adesea părinţi care se plâng că a făcut copilul lor o “criză”, că este răsfăţat. Copiii veniţi la Casa lui Ionuţ din sistemul de stat erau inadaptaţi. Fără nicio deprindere. Aici au învăţat să meargă, să mănânce singuri, să se spele, să se joace, să socializeze. Şi mai ales să zâmbească. Dezvoltarea lor pare incredibilă, dar este bazată pe multă dăruire, iubire şi perseverenţă. “Crizele” s-au rărit, apoi au scăzut în intensitate şi râsetele le-au luat locul.

Tabăra de vară

Tot mai mulţi voluntari englezi voiau să vină vara la Casa lui Ionuţ să vadă acest proiect de succes. Şi aşa a apărut ideea Taberei de Vară. Nu doar pentru copiii din casă, ci şi pentru mulţi alţi copii din centrele de plasament de stat sau din din familii, care aveau nevoi speciale. An de an, verile au devenit pentru aceşti copii şi tineri o oază de distracţie şi multe râsete. Copiii cântă, dansează, confecţionează jucării, pictează. Şi an de an, abia aşteaptă Tabăra de Vară de la Casa lui Ionuţ. Peste 130 de copii participă anual.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu