5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Rezumatul minivacanței de Rusalii: Un cisnădian prins cu droguri și un șofer băut la Agnita

Știri din Județ

Peste 100 de poliţişti sibieni sunt în continuare la datorie și astăzi pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul nostru să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

În cele 3 zile care s-au încheiat nu au fost înregistrate evenimente deosebite, motiv pentru care le mulțumim cetățenilor care au înțeles să petreacă sărbătoarea Rusaliilor în siguranță, cu respectarea legii.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 10-12 iunie, polițiștii au desfășurat 45 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost aplicate 447 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112 au fost primite în perioada de referință, 143 de solicitări, la care polițiștii au intervenit cu operativitate.

Totodată, au fost înregistrate 39 de infracțiuni, dintre care 19 infracțiuni la regimul circulației rutiere, 5 infracțiuni contra persoanei, 6 infracțiuni contra patrimoniului, o infracțiuni pe linie de crimă organizați și 8 infracțiuni de altă natură.

Din acestea exemplificăm:

La data de 10 iunie, în jurul orei 22:30, în cadrul activităților desfășurate în vederea prevenirii și combaterii traficului/consumului ilicit de droguri sau a altor substanțe psihoactive interzise, polițiștii din Cisnădie au identificat în fața unui bar din localitate un tânăr 33 de ani, localnic, care deținea asupra sa un plic din plastic ce conținea o substanță vegetală de culoare verde închis.

Dosarul a fost preluat de către specialiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Sibiu, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

Polițiștii rutieri au constatat 19 infracțiuni la regimul rutier, au ridicat în vederea suspendării 42 de permise de conducere și au retras 34 de certificate de înmatriculare. Totodată, au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale.

Spre exemplu,  la data de 11 iunie, în jurul orei 21:55, pe str. Spitalului din Agnita, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 41 de ani, localnic, conducând un autoturism fără a deține permis de conducere și cu o alcoolemie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sfătuim participanții la trafic și acum, la întoarcerea spre casă, să manifeste prudență în conducere, să se asigure temeinic înaintea efectuării oricăror manevre și să uzeze de politețea rutieră.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri