12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor

Știri din Județ

Ziua mondială pentru combaterea exploatării prin muncă a copiilor este marcată în fiecare an la 12 iunie.

Fenomenul exploatării prin muncă afectează un număr însemnat de copii, însă este greu de monitorizat, având în vedere că folosirea copilului în gospodărie sau la muncă ţine de „normalitatea” mediului rural şi aproape nimeni nu o raportează ca abuz. Copiii exploataţi prin muncă nu merg la şcoală şi au foarte puţin timp la dispoziţie să se joace sau poate chiar deloc, iar mulţi dintre ei nu primesc nici hrană sau îngrijire corespunzătoare, fiindu-le refuzat, practic, dreptul la copilărie.

La nivelul fiecărui județ sunt constituite echipe multidisciplinare și interinstituționale (EIL) cu misiunea de a identifica/referi/monitoriza cazurile de muncă a copilului. EIL include reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor angajate în combaterea exploatării copiilor prin muncă: DGASPC, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Sănătate Publică, Organizații Neguvernamentale, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP)– Centrul Regional Alba Iulia.

Pentru a reclama orice formă de abuz asupra minorilor este la dispoziție numărul unic de telefon la nivel național Telefonul Copilului – 119. Acest număr de telefon este gratuit din orice rețea fixă sau mobilă și poate fi apelat 24 de ore din 24, de către orice persoană (adult sau copil) care doreşte să sesizeze cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri