19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Sibiul intră pe harta competițiilor de Rally Raid din România

Știri din Județ

După o lungă așteptare, Sibiul intră în mod oficial, începând din acest an, pe harta competițiilor de Rally Raid din România. Și nu oricum, ci cu participarea a câtorva dintre numele importante din Raliul Dakar, dar și din competițiile importante din Europa.

Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, în colaborare cu Federația Română de Automobilism Sportiv, a decis ca începând cu sezonul 2022-2023 să introducă în calendarul competițional și această zonă a țării, recunoscută pentru contribuția majoră pe care și-a adus-o de-a lungul timpului în dezvoltarea sporturilor cu motor în România.

Iar pentru ca acest momentul să fie marcat așa cum se cuvine, orașul Avrig din județul Sibiu a fost ales să găzduiască prima etapă din cadrul 4V Rally Raid Championship 2022, care va avea loc în weekend-ul 24-25 iunie.

Cu acest prilej, cei mai buni piloți din România de la clasele auto, SSV, moto și quad se vor întrecere timp de două zile pentru supremație pe traseul special pregătit de organizatori. Alături de aceștia își vor tura motoarele și își vor testa îndemânarea campionul Juraj Varga din Slovacia – clasa Profi QUAD, echipajul  Miroslav Zapletal/Marek Sykora din Cehia – clasa Profi Auto, ambii concurenți și în Raliul Dakar, František Macháček/Petr Hauptman din Cehia, un experimentat echipaj participant la întrecerile importante de rally raid din Europa, dar și mulți alții ca ei care au descoperit în România trasee perfecte pentru antrenament. La linia de start se va alinia și un  echipaj din Ukraina la clasa Profi SSV, format din Kompan Artem/Solopov Andrew, concurând alături de cele 50 de echipaje înscrise in competiție.

Și cum o prezență atât de importantă nu putea să nu primească decât tot ce e mai bun din ce are de oferit regiunea Sibiului, organizatorii le-au pregătit concurenților un traseu special. Nu mai puțin de 250 de kilometri, care cuprind pașuni, drumuri forestiere, văi și pante abrupte, indicați în cel mai mic detaliu într-un road-book realizat la cele mai înalte standarde, vor reprezenta „terenul de joacă“ pentru toți cei implicați în concurs. Parcul tehnic, locul în care vor fi expuși bolizii, va fi amplasată în curtea Palatului Brukenthal din Avrig și va putea fi vizitat vineri 24 iunie și sâmbătă 25 iunie, în intervalul orar 18:00 – 21:00.

Următoarele etape din calendarul 4V Rally Raid Championship 2022 sunt programate la Focșani (15-16 iulie), Constanța (25-27 august) și din nou Constanța (13-15 octombrie), prilej cu care se vor decerna și premiile acestui sezon.

Sponsori și parteneri: Alezzi Beach Resort / Alezzi Yacht / Oxford Hotel Mamaia / Honda Romania – Moto / Pepsi / SC Agrodania SRL / GTC Auto 4×4 Shop & Service / DMS AUTO4x4 – Accesorii Off Road / EST BIKE Adventure / La Colibe – cătun arhaic românesc / Service GRUP RUL & Castrol Service PLUS / race-shop.ro/ Theta Furniture & More / e-anvelopa.ro / Delta Grup Tyres

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri