spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Festivalul Internațional ,,Hermannstadtfest” a ajuns la a zecea ediție

Știri din Județ

Publicitate

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului internațional ,,HermannstadtFest” va avea loc în perioada 16-19 iunie 2022 la Sibiu, la Piaţa Habermann. Accesul publicului este gratuit. Vor participa peste 100 de tineri din țară și din străinătate.  Evenimentul este organizat de Asociaţia „Domy Music Star” – Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, Asociaţia Filantropică „Olivia”, Arhiepiscopia Ortodoxă Română – Sibiu, Radio ,,Trinitas” – Sibiu, Cercul Militar – Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar – Sibiu, Radio România Regional, secția de Muzică Religioasă a facultății de Teologie ,,Andrei Șaguna” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” – Sibiu, Casa de Cultură a Studenților Sibiu și Studio Canto ,,Rodica Popa Comăniciu”.

Festivalul va avea trei secțiuni, respectiv: muzică tradițională, muzică de divertisment și muzică folk (dedicată artistului Vali Sterian). Vor fi şi câteva secţiuni speciale, printre care se numără: secţiunea „Dialog între generații” – Portret Compozitor Adrian Ordean și Codruț Croitoru, secţiunea „Remember” dedicată maestrului Șerban Georgescu și a artistei Mădălina Manole și secţiunea ,,Cântec pentru Dumnezeu” .

În toate cele patru zile de festival, spectactorii vor avea ocazia de a asista la spectacole deosebite. În data de 16 iunie, tinerii talentați din Sibiu vor putea participa gratuit la un Masterclass, care va avea loc la ora 10:00 la Palatul Copiilor din Sibiu. Mentorii vor fi: Adrian Ordean, Bogdan Dragomir, Bianca Bucă, Daniel Vecsei, Codruț Croitoru, Lucian Dragotă și Gino. În aceeași zi va avea loc un spectacol la Apoldu de Jos, iar în data de 17 iunie se va organiza un spectacol la Cisnădioara pentru copiii Fundației ,,Little Johns”.

În 17 iunie, festivalul va începe la ora 14:00 cu un recital susținut de Fanfara Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu, care va fi urmat de concursul la secțiunile muzică folk, muzică tradițională și ,,Cântec pentru Dumnezeu”. Tot în aceeași zi vor avea loc lansarea albumului ,,Vreau să Îți mulțumesc” al sibiencei Dominique Simionescu, spectacolul ,,Copilărie în ie” și recitaluri susținute de trupa  ,,Young Till Death”, artistul Mircea Vintilă și de cenaclul ,,Lumină Lină”, cu participarea extraordinară a părintelui Doru Gheaja.

În data de 18 iunie, începând cu ora 20:00, va avea loc un spectacol aniversar, unde vor participa invitați de seamă, seara încheindu-se cu concertul trupei ,,Compact B”.

În ultima zi de festival – 19 iunie – concurenții vor fi răsplătiți pentru prestațiile lor cu premiile oferite de juriu, iar spectactorii vor viziona momentele artistice susținute de câștigătorii ediției de anul trecut și de alți invitați surpriză.  

Festivalul este susținut și promovat de Radio România Regional și de Agerpres .

Acțiune cofinanţată de Primăria Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.       

Publicitate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri