5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

GAFĂ sau MESAJ POLITIC? Ceremonie oficială în Piaţa Mare din Sibiu cu muzică legionară: Ne vom întoarce!

Știri din Județ

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu alături de Academia Forţelor Terestre au organizat în Piaţa Mare din Sibiu, în 9 iunie, ceremonia oficială de terminare a anului universitar. Sub numele GAUDEAMUS, ceremonia este trecută pe lista de proiecte co-finanţate pe Agenda Culturală a Primăriei şi Consiliului Local Sibiu. Doar că anul acesta, formaţia studenţilor militari de la AFT, „Band of Brothers and Sisters” a susţinut pe scenă, printre alte cântece şi melodia „Ne vom întoarce”. Aceasta este o interpretare muzicală proprie pe versurile poetului legionar Radu Gyr. Poezia „Ne vom întoarce” este considerată de legionarii de ieri şi de azi ca unul din principalele imnuri legionare care vestesc revenirea legionarilor la putere în România.

Interpretarea melodiei, ca întreaga ceremonie, a fost transmisă în direct, oficial, pe multiple canale media, inclusiv pe paginile oficiale ale celor două instituţii organizatoare. Melodia a fost preluată chiar şi pe pagina Ministerului Apărării Naţionale. Apoi imaginile video au dispărut de pe conturile instituţiilor.

La evenimentul din Piaţa Mare au participat alături de studenţi şi profesori multe oficialităţi ale judeţului Sibiu.

SIBIU INDEPENDENT a realizat o captură video a melodiei, de pe transmisia oficială mai jos. Interpretul principal anunţă la început că melodia este pe versurile poetului Radu Gyr.

Trebuie precizat că Radu Gyr a fost condamnat în 1945 la 12 ani și 5 luni pentru crime de război, conform arhivei CNSAS (dosarul 40.012, vol 10/2). Legea nr 157 din 2018 interzice folosirea în spaţiul public a elementelor legionare (inclusiv audio).

Sursa video: R3Media TV
Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș