19.1 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus Military Gender Studies, la AFT Sibiu

Știri din Județ

În zilele de 16-17 iunie 2022, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a găzduit cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus Military Gender Studies.

Proiectul de parteneriat strategic în cadrul Programului Erasmus+ se desfășoară pentru o perioadă de 30 de luni (28.12.2020 – 28.06.2023) și este coordonat de Academia Militară din Lisabona, Portugalia, împreună cu instituția noastră, Universitatea de Studii din Torino, Italia și Universitatea Națională Militară „Vasil Levski”, Veliko Tarnovo, Bulgaria.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a crea un manual de studii militare pe probleme de gen, care să fie utilizat în cadrul instituțiilor partenere în proiect, şi ulterior să fie pus la dispoziţia celorlalte instituţii militare din Europa.

În cadrul întâlnirii de la Sibiu, au fost purtate discuţii specifice etapei de finalizare a manualului şi despre modul cum vor fi coordonate atelierele de lucru în care studenții vor folosi documentul elaborat.

La lucrările din cadrul proiectului au participat și doamna lt.col. Manuela Elena Bercea – șeful Biroului managementul problematicii de gen din cadrul Ministerului Apărării Naționale și doamna conf.univ.dr. Ionela Vlase de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri