18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

„Istoria Copilăriei” se vede online din 24 iunie

Știri din Județ

miniREACTOR și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 24 iunie, de la ora 20:00, premiera online a spectacolului „Istoria Copilăriei (4 episoade)”. Producția va putea fi vizionată gratuit, fără restricții de distribuție geografică.

Cele 4 episoade vor fi difuzate în premieră online vineri, 24 iunie, de la ora 20, pe canalul de YouTube MiniREACTOR #teatru pentru copii: https://bit.ly/3n6Qmwo. Episoadele vor putea fi vizionate în mediul online timp de 4 zile, in perioada 24-27 iunie (până la ora 20). Cele patru piese vor putea fi, de asemenea, citite pe site-ul LiterNet.

„Istoria Copilăriei (4 episoade)” este un spectacol-coupé cu păpuși, ce reunește în premieră absolută patru regizori, patru dramaturgi, un scenograf și un compozitor, alături de șase actori, pentru a deschide un dialog provocator cu publicul foarte tânăr din cele două orașe (6-12 ani). „Sărbătorim felul în care copiii experimentează, de fapt, dintotdeauna lumea: cu încredere și curiozitate, cu curaj și prospețime. Din plin. Cu toată inima.”, a declarat regizoarea Olivia Grecea, în timpul repetițiilor de la Sibiu. Spectacolul este rezultatul unui parteneriat între teatrul MiniREACTOR și Teatrul pentru Copii și Tineret GONG Sibiu și reprezintă o provocare atât pentru membrii celor două echipe, cât și pentru publicul tânăr. Spectacolul a avut premiera la Sibiu, pe scena de la Gong, anul acesta, în data de 30 aprilie.

Spectacolul este realizat în cadrul unui proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

**

ISTORIA COPILĂRIEI (4 EPISOADE)

PĂIANJENUL DIN INIMĂ de Petro Ionescu
regia: Delia Gavlițchi
cu: Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Claudia Stühler
asistentă de dramaturgie: Roxana Țentea
1800. O fetiță e constrânsă de părinți să termine treburile casnice și să lase joaca. Cu ajutorul apariției neașteptate a Băiețelului Invizibil, ea descoperă păianjenul din inima oamenilor. Își propune să-și învețe părinții să își accepte păianjenii și să îi îngrijească cu blândețe.

DE-A BABA de Alexa Băcanu
regia: Olivia Grecea
cu: Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Claudia Stühler
1600. Într-o noapte cu lună plină, părinții o trimit pe Geta cu un ghem de lână la bunica ei, care locuiește în pădurea înfricoșătoare. Bunica o învață pe Geta cum să își accepte teama și ce „arme” să folosească împotriva personajelor care îi provoacă starea de frică: curaj, bunătate și înțelepciune.

RĂBDĂRI PRĂJITE de Alex Moldovan
regia: Ana Crăciun-Lambru
cu: Cătălin Filip, Doru Taloș și Oana Tămaș
1980, perioada Comunismului, un oraș din România. Un grup de copii se joacă în spatele blocului, visând la cariera de fotbalist pe care o va avea Gigel. Mama îl trimite să cumpere pâine, dar el rătăcește cartela și se vede nevoit să fugă de acasă de rușine că și-a ratat strălucitul viitor.

CARUSEL de Ana Cucu-Popescu
regia: Diana Dragoș
cu: Cătălin Filip, Doru Taloș și Oana Tămaș
asistentă de regie: Adriana Creangă
O fetiță se întoarce în timp, în anii 1500, într-un târg. Aici observă cum copiii sunt vânduți la prețuri negociabile, precum animalele. Ce o revoltă cel mai mult pe fetiță sunt diferențele de gen, diferența de preț și interes per cap de copil între fete și băieți.


scenografia: Florin Suciu
muzica: Văzduh (Adi Cimpoeșu)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc