spot_img
20.2 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

Acces gratuit pentru militari români şi aliaţi la spectacolele online ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Un număr de 1.000 abonamente vor fi oferite, în mod gratuit, militarilor români şi aliaţi din bazele de dislocare ale forţelor NATO în România, la toate spectacolele online, în limbile română şi engleză, organizate în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2022) ce se desfăşoară în perioada 24 iunie – 3 iulie.

Publicitate

Abonamentele au fost asigurate în baza colaborării dintre Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Culturii şi echipa de organizare a FITS 2022.

Distribuirea abonamentelor se va realiza în bazele militare în care, alături de militari români, se află dislocaţi cei aproximativ 5.000 de militari aliaţi (americani, belgieni, britanici, francezi, italieni, polonezi, portughezi) aflaţi în România în cadrul misiunilor Forţei de Răspuns a NATO (NRF), Poliţie Aeriană Întărită (eAP), măsuri de întărire a vigilenţei (eVA), precum şi în comandamentele NATO din Craiova, Bucureşti şi Sibiu.

Abonamentele online, oferite de organizatorii FITS 2022 în semn de respect pentru militari şi misiunea acestora, vor fi utilizate pe pagina oficială a festivalului – https://sibfest.ro şi vor fi valabile pe toată durata festivalului. Spectacolele sunt disponibile la intervale de 24 de ore, iar după prima accesare a fiecărui spectacol codul de vizionare este valabil timp de patru ore.

Totodată, personalul MApN care a dorit să participe la evenimentele din Sibiu a avut posibilitatea de a achiziţiona două bilete la preţ de unul pentru o selecţie de spectacole.

De asemenea, un număr de cinci spectacole din cadrul festivalului se vor juca în incinta Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

*** Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) este primul mare festival din Europa Centrală şi de Est, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume şi cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România. Anual, festivalul este un prilej de sărbătoare, cu spectacole excepţionale invitate din ţări precum Austria, China, Elveţia, Franţa, Germania, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Republica Moldova, Spania, SUA.

FITS este organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României şi Înaltul Patronaj al Preşedintelui Germaniei, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, al Consiliului Local Sibiu, Guvernului României, Ministerului Culturii, Ministerului Educaţiei, Institutului Cultural Român. Acest eveniment reuneşte mari artişti ai scenei mondiale, oferind publicului posibilitatea de a se bucura de unele dintre cele mai apreciate spectacole ale lumii, recunoscute la nivel internaţional şi recompensate cu distincţii prestigioase.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO: Promenada Sibiu, raiul hoților

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu