31.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Dan Barna, deputat USR: Republica Moldova și Ucraina au devenit oficial țări candidate pentru statutul de membre ale Uniunii Europene

Știri din Județ

Deputatul USR de Sibiu, Dan Barna a transmis următorul comunicat de presă referitor la primirea statului de ţări-candidate la UE al Ucrainei şi Moldovei:

Republica Moldova și Ucraina au devenit oficial țări candidate pentru statutul de membre ale Uniunii Europene.

Publicitate

După ce în ședința Parlamentului European de ieri a fost votată susținerea acordării statutului de state membre, astăzi a venit rândul Consiliului European să decidă dacă susține demersul istoric al celor două state.

Ne confruntăm cu cea mai mare criză de securitate din regiune. Calea spre progres, atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru Moldova și Ucraina e una singură: să luptăm împreună pentru libertate și democrație.

Deciziile Parlamentului European și Consiliului European arată că intenția noastră e de a susține dorințele ferme ale tuturor statelor de a se ancora într-o lume care promovează și protejează valorile europene.

Drumul celor două țări către integrarea europeană, și mai ales cel al Moldovei nu a fost niciodată ușor. Au suferit sub Uniunea Sovietică, apoi sub oligarii care le-au capturat pentru propriile interese.

Acum, însă, în ciuda tuturor obstacolelor, aspirațiile europene au câștigat. Vom avea, sub umbrela europeană, parte de stabilitate și libertate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii