1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Consiliul Județean Sibiu anunță licitația pentru construirea Noului Spital Județean

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu a lansat, azi, 5 iulie, anunțul de intenție pentru achiziția lucrărilor de execuție pentru Noul Spital Județean – cel mai mare proiect post-decembrist și totodată cel mai dorit proiect de sibienii din județ. Anunțul va fi publicat pe SEAP, dar și în Jurnalul Uniunii Europene.

Principiul care a stat la baza proiectării Noului Spital este “Pacientul în centrul atenției“, de aceea, noua construcție va aduce, dincolo de dotări de ultimă generațieși o nouă clădire la standarde europene, o abordare holistică a procesului de vindecare în care prin, proceduri interne, alte facilități și coloristică va oferi pacienților servicii de cea mai bună calitate.

Complexitatea obiectivului, precum și faptul că această investiție este prima de o asemenea amploare în infrastructura de sănătate din țară, a impus nevoia unei platforme digitalizate folosite în premieră de o autoritate publică din România. Aceasta centralizează și armonizează toate informațiile și detaliile proiectului pe specialități, îmbinând arhitectura cu structura și instalațiile clădirii, prevenind în acest fel eventuale necorelări. Totodată, pe aceeași platformă se va realiza managementul proiectului, permițând urmărirea realizării construcției și a costurilor în conformitate cu proiectul tehnic. Ulterior, după finalizarea investiției, operarea clădirii va fi complet digitalizată, pe platformă realizându-se monitorizarea costurilor de întreținere și funcționare, a consumurilor, asigurând în cel mai scurt timp remedierea deficiențelor de orice natură. 

Pentru o mai bună înțelegere, practic, în această platformă se vor regăsi datele construcției și istoricul intervențiilor, reprezentând o veritabilă “carte tehnică” a clădirii, în care se regăsesc inclusiv materialele folosite, cantități, prețuri, producători etc. 

O altă platformă care va fi lansată de Consiliul Județean Sibiu în data de 6 iulie, oferă sibienilor posibilitatea de a vedea în format VR 360,  principalele zone din cadrul Noului Spital Județean cum ar fi: salon adulți, salon copii, intrare și zona de recepție, sală de tratament, sală de operații, precum și imagini cu exteriorul construcției, în faza de proiectare. Totodată, pe platformă se vor putea urmări etapele de construire a Noului Spital Județean, pe fiecare fază de în parte. În acest fel, toți locuitorii vor putea avea acces la informații actualizate despre acest proiect important pentru întreaga comunitate. Platforma poate fi accesata la link-ul https://nsj.cjsibiu.ro/, acesta fiind disponibil pe prima pagină a Consiliului Județean Sibiu.

“Ne dorim ca prin proiectul Noului Spital să aducem sibienilor, și nu numai, mai mult decât o clădire nouă și dotări de ultimă generație. Viziunea noastră este de a aduce prin toate mijloacele Pacientul în centrul atenției:modul de organizare, sistemul de informatizare, designul de interior, condițiile de cazare la standarde europene, precum și toate facilitățile de care dispune clădirea să se îmbine perfect cu o calitate ridicată a actului medical, prin grija medicilor și a tuturor celor care vor lucra aici. Ne dorim un spital în care pacienții să vină cu încrederea că vor avea parte de un act medical de calitate, acces la aparatură performantă, fiind tratați de personal medical calificat. Să simtă că vor fi într-un spațiu care vindecă“, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului județean Sibiu.

La eveniment au participat alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, vicepreședintele instituției, Marcel Luca, director executiv Direcția Tehnică, Investiții și Patrimoniu, Daniela Stoica, precum și reprezentanții societăților de proiectare și a celor care oferă servicii de consultanță privind întocmirea documentației de atribuire a contractului pentru construirea Noului Spital Județean.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri