6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Interes mare la cea de-a 13-a ediție a Zilelor Hungarikum

Știri din Județ

6185 de persoane au sărbătorit împreună valorile și tradițiile maghiare

Cea de-a 13-a ediție a Zilelor Hungarikum de la Muzeul în aer liber Astra din Sibiu, 1-3 iulie, s-a bucurat de o participare foarte bună. Pe parcursul celor trei zile peste 7000 de persoane au participat la eveniment și peste 4000 au degustat mâncăruri tradiționale maghiare, deserturi speciale și bunătățuri de la producători.

23 de voluntari au contribuit la buna desfășurare a evenimentului, iar organizatorii doresc să le mulțumească pentru implicarea și ajutorul lor. În ciuda dificultăților logistice – datorate unor evenimente organizate în paralel – toate evenimentele festivalului s-au desfășurat conform programului anunțat și planificat.

Peste 50 de creatori și producători au participat la târgul meșteșugarilor, inclusiv au prezentat modul de lucru în cadrul unor ateliere. Sâmbătă, 20 de echipe au preparat gulyás și alte mâncăruri ungurești la ceaune și au concurat la concursul de gătit. Atractivitatea a fost sporită la Zilele Hungarikum 2022 de cele zece evenimente culturale: expoziții, spectacole de muzică și dansuri populare maghiare, cântece maghiare, concerte și spectacole tradiționale, care au însoțit programele gastronomice.

Zilele Hungarikum sunt organizate de Asociaţia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA.

Mulțumim susținătorilor: Primăria Municipiului Sibiu, Fundația „Bethlen Gábor” din Ungaria, Fundația UDMR – Communitas, Fondul Național de Cooperare al Prim-ministrului Ungariei, Consiliul Judeţean Covasna, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, Institutul „Liszt” din Sfântu Gheorghe, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania.

Puteți citi mai multe detalii pe pagina: www.szeben.ro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri