spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

PNL Sibiu, despre mutarea Colegiului Tehnic Cibinium Sibiu din locația actuală în locația de la fostul liceu CFR (CP)

Știri din Județ

Publicitate

PNL Sibiu a transmis presei următorul comunicat de presă:

Referitor la mult mediatizata de către unii mutare a Colegiului Tehnic Cibinium Sibiu din locația actuală în locația de la fostul liceu CFR, ar trebui făcute următoarele precizări, tocmai pentru ca cei care discută această temă să o facă în cunoștință de cauză.

  1. În prezent Colegiul Tehnic Cibinium Sibiu nu stă intr-un sediu propriu, ci stă intr-o locație retrocedată, pentru care se plătește chirie.
  2. Mutarea acestuia la fostul Liceu CFR de pe strada J.S. Bach nu se va face nici azi, nici mâine, nici oricum, și probabil că nu ii vor afecta pe elevii care au venit la acest colegiu știind că este situat pe strada Dealului. Ea se va face abia după ce cele trei corpuri de clădire ale fostului liceu CFR vor fi complet reabilitate, modernizate și dotate cu toate facilitățile necesare unui învățământ de calitate. Aici, profesorii și mai ales elevii de la Colegiul Tehnic Cibinium, care probabil că acum încă nu sunt elevi ai acestui colegiu, vor găsi un mediu pregătit special pentru specificul acestui colegiu, având inclusiv parte de laboratoare, cantină și cămin, toate modernizate și dotate în conformitate cu standardele actuale.
  3. Practic, prin relocarea în acest nou sediu, acest Colegiu va beneficia în sfârșit de un sediu propriu.
  4. La Colegiul Național O. Goga era prevăzută realizarea unei noi construcții, care să mai ofere câteva săli de clasă atât de necesare aici. Dar, această construcție odată realizată, ar fi ocupat din spațiul și așa destul de mic al curții celei mai populate unități de învățământ din județ.
  5. Soluția de a găsi un spațiu pentru a reloca o parte a claselor CNOG intr-o clădire din apropiere apare în acest context ca una de bun augur, care va contribui și la scăderea aglomerației din zona străzilor Bastionului, Ioan Lupaș și Mitropoliei. Iar distanța dintre cele două incinte este totuși suficient de mică pentru a permite circulația cadrelor didactice intre cele două clădiri, într-un interval de timp mai scurt decât durata unei pauze școlare, atunci când este nevoie.
  6. Relocarea Colegiului Tehnic Cibinium Sibiu pe strada J.S. Bach va ușura de fapt accesul elevilor și profesorilor la locație, indiferent că vor sosi cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturism propiu, ținând cont de proximitatea centurii Sibiului cu iesire/intrare în zona Henri Coandă, de autogara/gara pe care o folosesc majoritatea elevilor pentru a ajunge aici sau de traseele Tursib.
  7. În urma discuțiilor purtate cu conducerea ISJ Sibiu – inspector general membru PSD, a fost salutată această soluție ca fiind una foarte bună, deși apoi, poate într-un gest politicianist, consilierul PSD prezent la ședința de consiliu local a votat împotrivă.

Suntem conștienți că la orice schimbare există o rezistență, indiferent cât de bună și de normală ar fi soluția pentru cei vizați. De asemenea, dincolo de o imagine fragmentată, ar trebui să privim la imaginea de ansamblu și la perspectivele de dezvoltare pe termen mediu și lung, asumându-ne inițiative care pot deranja azi, pe unii, pentru a rezolva problemele de mâine ale tuturor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…