4.1 C
Sibiu
marți, 19 martie, 2024

Peste 30 de milioane de euro, pentru valorificarea potențialului turistic, cultural și natural al Țării Făgărașului

Știri din Județ

S-a lansat Strategia de dezvoltare durabilă a Microregiunii Ţara Făgăraşului 2030, care vizează îmbunătăţirea accesibilităţii, echiparea teritoriului, consolidarea infrastructurii economice și sociale și dezvoltarea durabilă a zonei, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Primăriei Porumbacu de Jos prin intermediul paginii de Facebook a instituției.

Pentru ca planificarea resurselor să fie cât mai aproape de nevoile comunităților locale, Acordul de Parteneriat 2021 – 2027 cuprinde cinci microregiuni pentru care este prevăzută utilizarea mecanismului Investițiilor Teritoriale Integrate (ITI). Una dintre aceste regiuni este Țara Făgărașului, care reunește 31 de unități administrativ teritoriale din județele Sibiu și Brașov, cu 46.000 de locuitori și peste 70% din suprafață arie protejată. Printre aceste UAT-uri, se numără și UAT Porumbacu de Jos.

Alocarea financiară prevăzută pentru investițiile în ITI Țara Făgărașului totalizează aproximativ 31,5 milioane de euro, bani ce vor putea fi folosiți pentru valorificarea potențialului turistic, cultural și natural al zonei.

Investițiile Teritoriale Integrate (ITI) reprezintă un instrument financiar introdus de Comisia Europeană în perioada de programare 2014 – 2020 pentru a stimula dezvoltarea integrată și pentru reducerea decalajelor de dezvoltare identificate între teritorii și media națională.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Dotări noi la LIA Sibiu de la Rotary