spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Rutierul italian Giovanni Aleotti a câştigat, pentru al doilea an la rând, Turul ciclist al Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Rutierul italian Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe) a câştigat pentru al doilea an la rând Turul ciclist al Sibiului, după ce s-a impus în etapa a doua şi în contratimpul de marţi.

Giovanni Aleotti este singurul ciclist care a câştigat de două ori Turul Sibiului în cele 11 ediţii.

„Sunt foarte bucuros să câştig din nou Turul Sibiului, după o primă parte a sezonului care nu a fost deloc uşoară,” a declarat Aleotti după victoria finală.

„A fost o cursă bună pentru echipă, pe care am câştigat-o de trei ori la rând. Suntem foarte bucuroşi pentru victoria din Turul Sibiului. Îmi place mult această cursă, oraşul, căţărările”, a mai spus italianul, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. BORA – hansgrohe a câştigat şi ediţia din 2020, prin austriacul Gregor Muehlberger.

Cursa s-a încheiat cu semi-etapa 3B, Sibiu – Poiana Sibiului – Sibiu (98,4 km), în care victoria a revenit italianului Stefano Gandin (Team Corratec), înregistrat cu timpul de 2 h 13 min 28 sec. Gandin l-a învins la sprint pe cehul Michael Kukrle (Elkov-Kasper), al treilea fiind germanul Lukas Meiler (Team Vorarlberg), la 3 secunde. Pe patru a fost un alt german, Timon Loderer (Hrinkow Advarics), iar pe cinci a sosit Cristian Răileanu, component al naţionalei României, tot la 3 secunde de Gandin.

În clasamentul general, Aleotti a fost urmat de doi belgieni, Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), la 25 de secunde, şi Cian Uijtdebroeks (BORA – hansgrohe), la 30 de secunde, etc.

Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) este cel mai bine clasat român, pe locul 19, câştigătorul tricoului roşu încheind la + 03 min 56 sec de învingător.

În ierarhia pe puncte, primul a fost Aleotti, Lukas Meiler s-a impus în clasamentul căţărătorilor, precum şi în cel al sprinterilor. Cian Uijtdebroeks a fost cel mai bun tânăr ciclist (Under-23), în timp ce la echipe pe primul loc s-a clasat Israel-Premier Tech.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor