13.2 C
Sibiu
sâmbătă, 13 august, 2022

Rutierul italian Giovanni Aleotti a câştigat, pentru al doilea an la rând, Turul ciclist al Sibiului

Știri din Județ

Rutierul italian Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe) a câştigat pentru al doilea an la rând Turul ciclist al Sibiului, după ce s-a impus în etapa a doua şi în contratimpul de marţi.

Giovanni Aleotti este singurul ciclist care a câştigat de două ori Turul Sibiului în cele 11 ediţii.

“Sunt foarte bucuros să câştig din nou Turul Sibiului, după o primă parte a sezonului care nu a fost deloc uşoară,” a declarat Aleotti după victoria finală.

“A fost o cursă bună pentru echipă, pe care am câştigat-o de trei ori la rând. Suntem foarte bucuroşi pentru victoria din Turul Sibiului. Îmi place mult această cursă, oraşul, căţărările”, a mai spus italianul, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. BORA – hansgrohe a câştigat şi ediţia din 2020, prin austriacul Gregor Muehlberger.

Cursa s-a încheiat cu semi-etapa 3B, Sibiu – Poiana Sibiului – Sibiu (98,4 km), în care victoria a revenit italianului Stefano Gandin (Team Corratec), înregistrat cu timpul de 2 h 13 min 28 sec. Gandin l-a învins la sprint pe cehul Michael Kukrle (Elkov-Kasper), al treilea fiind germanul Lukas Meiler (Team Vorarlberg), la 3 secunde. Pe patru a fost un alt german, Timon Loderer (Hrinkow Advarics), iar pe cinci a sosit Cristian Răileanu, component al naţionalei României, tot la 3 secunde de Gandin.

În clasamentul general, Aleotti a fost urmat de doi belgieni, Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), la 25 de secunde, şi Cian Uijtdebroeks (BORA – hansgrohe), la 30 de secunde, etc.

Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) este cel mai bine clasat român, pe locul 19, câştigătorul tricoului roşu încheind la + 03 min 56 sec de învingător.

În ierarhia pe puncte, primul a fost Aleotti, Lukas Meiler s-a impus în clasamentul căţărătorilor, precum şi în cel al sprinterilor. Cian Uijtdebroeks a fost cel mai bun tânăr ciclist (Under-23), în timp ce la echipe pe primul loc s-a clasat Israel-Premier Tech.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri