8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PNL Sibiu: Președintele Klaus Iohannis susține măsurile de sprijin ald Guvernului (CP)

Știri din Județ

PNL Sibiu a transmis presei sibiene următorul comunicat de presă:

Președintele Klaus Iohannis consideră că Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă a găsit soluțiile potrivite pentru gestionarea crizei, pentru sprijinul românilor și al mediului de afaceri, dar și pentru dezvoltarea României prin proiecte de investiții în infrastructură și economie. Toate aceste direcții, alături de eforturi politice în plan fiscal – menținerea cotei unice, menținerea nivelului actual al taxelor –, sunt priorități ale Partidului Național Liberal și sunt susținute de Președintele Klaus Iohannis, în detrimentul măsurilor de austeritate.

„Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate, din motive foarte simple: am avut criza economică din 2009-2010-2011 unde s-a încercat să se combată criza prin măsuri de austeritate. Rezultatul nu a fost bun şi nu intenţionez să accept un nou experiment de acest tip cu România. Planul pe care îl avem este cel prezentat în mai multe rânduri de guvernul României. Este un plan care a funcţionat foarte bine. Guvernul, pe de-o parte, alocă foarte mulţi bani pentru investiţii şi avem foarte mare noroc că dispunem şi de fonduri europene substanţiale. Pe de altă parte, guvernul a venit cu măsuri de sprijin. Vom avea în continuare investiţii masive în infrastructură şi economie şi pachete de sprijin acolo unde este nevoie”, a afirmat Președintele Klaus Iohannis în cadrul unor declarații de presă. 

Guvernul Ciucă a reușit să adopte măsuri de sprijin pentru oameni și mediul de afaceri

Guvernul Ciucă se concentrează pe sprijinul populației și economiei României, alocând cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani. Astfel, s-a crescut absorbția fondurilor europene cu 7% și se pregătește mobilizarea a peste 90 de miliarde de euro, fonduri europene. Pe o parte, această direcție se bazează pe operaționalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență și, implicit, accesarea celor aproximativ 30 de miliarde de euro aflate la dispoziția României. Se estimează că Guvernul Ciucă va reuși, anul acesta, să atragă 10 miliarde de euro prin mecanismul de finanțare. 

Raluca Turcan, deputat și președinte al PNL Sibiu: „România se dezvoltă prin investiții din fonduri europene, prin sprijinirea firmelor românești în lupta cu inflația și cu scumpirile la combustibil și ajutorarea celor mai vulnerabili dintre noi; iar toate aceste lucruri sunt asigurate de măsurile liberale luate de Guvern pentru oameni!”

Printre acestea se numără și pachetul „Sprijin pentru România”, programul în valoare de 17,3 miliarde de lei menit să contribuie la protejarea cetățenilor și economiei în fața efectelor crizelor multiple prin scheme de ajutor de stat pentru operatorii economici, dar și pentru persoanele vulnerabile. „60% din valoarea pachetului merge către investiții și sprijinirea mediului privat. Concret, 2,06 miliarde euro din totalul de 3,5 miliarde euro se duc în stimularea economiei care se poate dezvolta doar prin măsuri liberale”, a adăugat Raluca Turcan. 

Klaus Iohannis: Ultimele săptămâni au fost bune pentru politica externă și de securitate a României

Președintele Klaus Iohannis a discutat și despre reușitele României în plan extern din ultima perioadă, amintind de Summit-ul NATO de la Madrid și de cel al Consiliului European și afirmând că acestea au făcut România mai sigură și vizibilă în fața partenerilor internaționali prin implicarea sa profundă.

„Românii sunt mai bine apărați, România este mai bine protejată și, dacă ne uităm și la Vecinătate, faptul că Ucraina, dar, remarcabil, și Moldova au primit statutul de candidat pentru a intra în Uniunea Europeană, ne dăm seama că și pe acest palier, pentru România, evoluția a fost una deosebit de pozitivă”, a declarat Klaus Iohannis.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș