18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Stagiunea de concerte estivale „Plimbări muzicale la Cisnădioara” 2022

Știri din Județ

În al treilea an de la debutul pandemiei Covid și aproape cinci luni după izbucnirea invaziei militare rusești în Ucraina, primul concert al stagiunii estivale ”Plimbări muzicale la Cisnădioara” se anunță drept o incursiune în lumea muzicii clasice sub titlul intrigant ”Exil și patrie”, eveniment de durata unei singure ore și prezentat de către voci umane.

Protagoniștii  concertului din data de duminică 17 iulie la ora 17 în biserica evanghelică  care vor interpreta piese muzicale pe texte biblice și non-biblice, dând glas contrastului dintre starea confortabilă de a fi acasă și experiența dificilă de profundă înstrăinare, sunt Noul Cor de Cameră din Zürich și dirijorul său elvețian Beat Schäfer. În schimb, programul următorului concert din data de 24 iulie invită prin apariția ansamblului clujean ”Flauto Dolce” la o reamintire a stilului muzical din vechea epocă a barocului pentru soprană, blockflöte, trompetă, fagot și clavecin.

Data de 31 iulie aduce cu sine un concert pentru distribuția cea mai mică a stagiunii estivale actuale, mai precis pentru clarinet și fagot. Cuplul de interpreți Theresa Braisch și Maximilian Braisch din Cisnădie, cunoscut sub numele de ”Duo Marmor”, va întreține publicul Cisnădioarei cu piese muzicale din genurile baroc, romantic, contemporan și nu în ultimul rând yiddish. Finalul ”Plimbărilor muzicale la Cisnădioara” din vara anului curent aduce cu sine un concert cu cei șapte membri ai formației ”Codex Ensemble” din Miercurea Ciuc, al căror program se intitulează ”Dialoguri între muzica veche și populară” pentru flauți, instrumente de coarde și instrumente de percuție construite după modele renascentiste și din epoca barocului timpuriu.

Toate cele patru concerte ale ”Plimbărilor muzicale la Cisnădioara” încep la ora 17, intrarea fiind liberă și donațiile binevenite. Mai multe informații sunt disponible pe www.michelsberger-spaziergaenge.evang.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc