4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Meciuri spectaculoase, cupe, medalii și premii, la ediția a 9-a a turneului Sibiu Sands

Știri din Județ

Sibiu Sands, cel mai mare turneu de volei pe plajă din țară, și-a desemnat, duminică seara, câștigătorii celei de-a 9-a ediții! Pe podiumul competiției au urcat cele mai bune echipe de la categoriile Amatori Feminin și Masculin, alături de sportivii care au cucerit Cupa României, competiție organizată în premieră la Sibiu Sands. Peste 60 de echipe au participat la ediția din acest an, spectacolul oferit pe teren, pe parcursul celor 6 zile de competiție, adunând numeroși spectatori în Piața Mică.

Turneul s-a desfășurat între 5-10 iulie, pe terenul amenajat de organizatori în Piața Mică. Primele două zile ale competiției au fost dedicate categoriilor Amatori Masculin și Feminin, după care au debutat și meciurile la categoria Open, contând pentru ediția din acest an a Cupei României la volei pe plajă.

Nivelul jocului a fost unul extrem de ridicat, echipele oferind meciuri strânse și faze spectaculoase pe parcursul întregului turneu, spre bucuria spectatorilor, care au umplut nu numai tribuna, ci și întreaga zonă din jurul terenului, creând o atmosferă extraordinară.

Duminică, ultima zi a turneului, a fost și cea mai intensă, toate echipele ajunse în fazele finale ale competiției luptând pentru cea mai bună clasare pe podium.

„Am avut parte de un turneu extrem de bun anul acesta, nivelul de joc a fost ridicat, fapt care s-a văzut nu numai în meciuri, dar și în atmosfera creată de spectatorii care ne-au fost alături săptămâna trecută. A fost o ediție perfectă, în care am avut parte de soare, dar și de ploaie, de spectacol pe teren și de o atmosferă incredibilă venită dinspre susținători. Felicităm toți participanții, au fost jocuri foarte bune la toate cele 4 categorii înscrise în turneu și suntem bucuroși că anul acesta, la Sibiu Sands, s-au înmânat trofeele Cupei României la Feminin și Masculin”, au declarat organizatorii turneului.

Turneul a fost arbitrat de reprezentanții Federației Române de Volei. Delegatul FRV, Adrian Bărdășan, a susținut și un training de arbitri în cadrul Sibiu Sands.

Câștigătorii Sibiu Sands 2022

Turneul s-a încheiat cu un moment special: premierea câștigătorilor. La categoria Open Masculin, unde miza a fost Cupa României, pe podium au urcat două echipe din Timișoara și una din București. Câștigătorii Cupei României au fost UV Timișoara, echipa formată din Lucian Bădiceanu și Sergiu Călin, pe locul 2 s-au clasat sportivii de la Știința București, Bogdan Bratosin și Valentin Hupoiu, iar pe poziția a 3-a cea de-a doua reprezentantă a UV Timișoara, compusă din Sergiu Rodina și Sebastian Micu.

„Am câștigat, ne simțim extraordinar. Suntem campionii României, încă un an! Ne-am simțit extraordinar la Sibiu Sands, e printre cele mai frumoase turnee din țară”, a declarat Lucian Bădiceanu, campionul Sibiu Sands, Open Masculin.

Cupa României la categoria Feminin a fost câștigată de formația CSU ASE București, formată din Ioana Miu și Alexia Brădățan. Pe locul 2 s-au clasat sportivele de la CS Oțelul Roșu, Denisa Popa și Adriana Melniciuc, iar pe locul 3 CSU Oradea, ale cărei componente sunt Roxana Haidu și Cătălina Busuioc. 

„Ne bucurăm că s-a văzut munca depusă pe parcurs, ne doream foarte mult această victorie. Suntem foarte mândre de noi și foarte fericite! A fost un turneu greu, cu echipe de top, cam cele mai bune din România, dar ne bucurăm că datorită pregătirii atât fizice, cât și psihice, am făcut față. Atmosfera a fost foarte frumoasă!”, a spus Ioana Miu, campioana Sibiu Sands, Open Feminin.

La Amatori Feminin, podiumul a fost cucerit de: Double Trouble (Ana Armeanu și Diana Marinaș), Same Old Team (Alexandra Negrea și Lavinia Petran), S&M (Andreea Barsasteanu și Simona Filip).

„Evenimentul a fost foarte fain, ne-am întâlnit mai multe categorii de sportivi, atât la feminin, cât și la masculin. De asemenea, am avut o susținere foarte mare din partea sibienilor, care s-au adunat în număr mare în Piața Mică. Ne-am bucurat foarte tare să fim aici, ca în fiecare an, a fost a 9-a ediție și suntem tare fericite că turneul se organizează în continuare. Mai venim!”, a declarat Ana Armeanu, de la Double Trouble.

La categoria Amatori Masculin, locul 1 a fost ocupat de Inginerii (Ștefan Diaconescu și Mihai Cozonac), locul 2 de Crețișorii (Alexandru Munteanu și Dan Ferencz), iar locul 3 de VLB (Ionuț Moca și Andrei Chirilă).

Pentru unul dintre câștigătorii categoriei Amatori, triumful a fost cu atât mai special cu cât l-a obținut în Sibiu, locul în care a început să practice volei. „A fost foarte faină toată experiența, de asemenea și atmosfera de la turneu. Eu am făcut junioratul în Sibiu, cu dl. Traian Prișcă, până am mers la facultate, în București, iar acum joc acolo”, a declarat Ștefan Diaconescu, de la Inginerii.

Suma totală a premiilor obținute de câștigătorii Sibiu Sands este de 3500 de euro.

Sibiu Sands a fost organizat de Asociația Eco Sport Team și Agenția Grey Projects, sub egida Federației Române de Volei (FRV). Evenimentul a fost cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și de Consiliul Județean Sibiu.

Partenerii principali ai acestei ediții au fost Ballan Sportswear, Familia Toneli și Sam Transport.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri