6.2 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

EDITORIAL: Cele două fețe ale liberalilor la Sibiu

Știri din Județ

În ultima perioadă au apărut tot mai multe informații oficiale care prezintă două fețe ale liberalilor sibieni: unii premiați și lăudați național și alții reținuți pentru fapte ilegale. Orice partid mare are parte de uscături, veți spune. Dar cred că a avea un partid mare impune și o rigurozitate în alegerea aleșilor locali. Altfel imaginea partidului per ansamblu are de suferit.

Degeaba primim știri cu președinta Consiliului Județean Sibiu, premiată la nivel național sau instituția condusă de ea lăudată pentru proiectele implementate. Sau aflăm de un primar, ca cel de la Păuca, reales de 8 ori de locuitori, deci creditat ca om care sfințește locul. Aceste aspecte pozitive de primar și aleși locali fie ei la Sibiu, Mediaș, Șelimbăr, Avrig, Cisnădie sau Agnita pălesc la apariția știrilor cu doi consilieri locali de la Porumbacu reținuți pentru furt. Ori când aflăm de numiri politice de directori la instituții, nu pe criterii de competență, ci de cumetrie.

Cele două fețe ale liberalismului la Sibiu nu ar trebui să existe. Doar una, aceea a unor oameni integri, cu „fapte nu vorbe”. Din păcate, însă, știrile negative despre aleși sau directori liberali se înmulțesc în județ. Ceea ce va duce partidul la o cădere în ochii alegătorilor. Nu doar în localitățile unde sunt „uscături”. Pentru că există un principiu în marketingul politic: fiecare faptă rea sau ilegală este mai vizibilă ca 10 bune.

Nu mai este mult până la anul electoral 2024. În județul Sibiu, conform sondajului realizat periodic de SIBIU INDEPENDENT, PNL stă încă foarte bine. Chiar pe creștere în municipiul Sibiu, datorită unui vid lăsat de indecizia FDGR de a anunța un candidat la Primăria Sibiu. Dar toată strădania unor liberali de a aduce proiecte bune pentru comunitățile județului pierde în imagine când aflăm știri despre aleși liberali certați cu legea sau directori puși pe căpătuială și nu pe serviciul în folosul cetățeanului. Cu siguranță, astfel de știri negative nu vor fi ultimele.

Dacă liberalii sibieni vor să continue să controleze politic județul și majoritatea localităților, așa cum o fac acum, vor trebui să investească într-o nouă generație de politicieni, aleși pe sprânceană. Racolările de la alte partide în anumite localități, practicate în anul 2020, se vor dovedi de prost augur. Pentru că mulți traseiști vor pleca din PNL, așa cum au venit: după cum le este propriul interes.

Liberalii trebuie să promoveze și la nivel parlamentar oameni integri pentru a nu se trezi cu evadați la alte partide, cum s-a întâmplat și în județul Sibiu. Mai ales în contextul unei erodări masive a partidului la nivel național. Dacă nu vor lua măsurile necesare din timp, liberalii se pot trezi în Sibiu că pierd localități, majoritatea în Consiliul Județean și grosul parlamentarilor județului.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Blaga, stai cu fundul în două luntri? Hotărăște-te odată. Mai ieri te dădeai de ceasul morții că vai, ce autogară e Aeroportul Sibiu, ce nașpa e, ce incompetenți îl conduc. Iar azi sari cu limbile la fundul doamnei Câmpean, încercând să sugerezi că respectiva cucoană e partea pozitivă a PNL. Păi cine ia deciziile la Aeroport, nu Consiliul Județean? Și de cine e condus Consiliul Județean, de tata?
    La un test de verificare a logicii și coerenței ai pica cu siguranță.
    De câte ori citesc ceva scris de tine mă îngrozesc de servilismul tău grețos, pe care-l vei mai exhiba odată nepublicându-mi acest comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare