4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

O bibliotecă mobilă va fi amplasată la Bâlea Lac

Știri din Județ

Potrivit unui comunicat de presă, Biblioteca Mobilă a proiectului NoMAD Library, intitulată Igloo-ul Ideilor și Inovaților va fi amplasată la Lacul Bâlea în data de 16 iulie și va rămâne până la finalul lunii octombrie.

În Igloo-ul Ideilor și Inovaților se vor găsi cărți despre invenții dar și alte categorii. S-a ales această zonă datorită faptului că se va afla la cea mai înaltă altitudine din România și oferă o remarcabilă varietate de obiective turistice.
Membrii Asociației Exploratorilor Pușcații au inaugurat de Ziua copilului primele două Bibliotecile Mobile situate în fața Colegiului Economic Arad. Acestea au fost amplasate pentru prezentare și promovare a proiectului, dar și a strângerilor de fonduri și donații de cărți necesare derulării conceptului. De asemenea, tot în Arad se găsește și Igloo-ul SF poziționat pe plaja din localitatea Ghioroc, numit și Litoralul de Vest.
Cea de-a treia Bibliotecă Mobilă a fost amplasată în cheile Turzii în data de 25 iunie 2022, intitulată Igloo-ul Cunoașterii, Descoperirii de Sine și Echilibrului, care găzduiește în jur de 400 de cărți cu tematica în filozofie și psihologie.
Cea de-a patra Bibliotecă Mobilă a fost amplasată în incinta din Muzeul Castelul Corvinilor în data de 03 iulie 2022, intitulată Igloo-ul Trecutului, care găzduiește în jur de 300-350 de cărți cu tematica în istorie.
În 09 iulie 2022, a fost montată biblioteca numărul 5 din proiectul NoMad Library în Poiana Glăvoi(Bihor), Igloo-ul Vieții, care găzduiește peste 300 de cărți cu teme si elemente despre viață, despre om și natura, flora și faună.
Cele zece Igloo-uri ale proiectului vor găzdui în jur de 4000-5000 de cărți, vor fi amplasate în diferite locații turistice din România și deschise publicului larg, iubitorilor de natură și tinerilor de a-și petrece timpul liber prin citirea unei cărți.
,,Întrucât fiecare amanajare de Igloo necesită o deplasare de 1-2 zile în natură, ne propunem și organizarea de drumeții în zonele montane și obiectivelor turistice din apropiere, ghidându-i pe adolescenți către un stil de viată mai sănătos prin mișcare și sport în natură. De asemenea, doresc să mulțumesc partenerului principal Astreea, furnizorul și producătorul de Igloo-uri pentru încrederea și susținerea acordată.’’ ne povestește, Sebastian Martian Sbîrcea președinte Asociația Exploratorilor Puscatii.
,,Fiecare dintre noi avem povestea noastră fascinantă de viață. NoMAD Library este un proiect de suflet care încurajează descoperirea de noi povești interesante, palpitante și pline de învățătură care se odihnesc pe paginile cărților puse la dispoziție pentru toți trecătorii. Acest proiect îmbină dragul pentru natură, călătorii, explorări, mișcare, aerul curat, vizitarea de locuri inedite din România cu pasiunea pentru dezvoltarea și cultivarea minții prin citit și relaxare ’’ ne povestește, Eunice Adriana Lazăr membru activ Asociația Exploratorilor Puscatii.

Obiectivele din zona Bâlea Lac sunt numeroase iar tinerii implicați în amplasarea Igloo-ul Ideilor și Inovaților de lângă baza Salvamont, vor beneficia de drumeție în zonă, precum: Vf. Vânătoarea lui Buteanu și Lacul Capra/Călțun.
Dorim să mulțumim partenerilor și sponsorilor care în decursul anilor ne susțin, cât și celor anonimi care nu au dorit să fie menționați:
PARTENERI: Astreea, Primăria Comunei Cârțișoara, Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, Biblioteca Județeana ASTRA Sibiu, Vechiul Cazinou, Colegiul Național Elena Ghiba Birta și Colegiul Economic Arad.
SPONSORI: HAI Extrusion, Webasto, Arsat, Brenntag, Decathlon, DanEurotrans, Medinet Hygiene Consulting, Hennlich, Luar, Nagarro, Recycling Georgia, AgroTucudean, Clever Solution Point, BNB, Promun, Fabric016, Lgal Documents, Bulevard Print.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri