18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

FOTO-VIDEO: Vizita delegației sibiene în Franța, de la semnare acord la hora în miez de noapte

Știri din Județ

Pentru a marca 30 de ani de parteneriat între regiunea Ille-et-Vilaine din Franța și județul Sibiu, o delegație condusă de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a participat în acest week-end la mai mai multe manifestări în Franța. Scopul declarat al vizitei a fost semnarea unui nou parteneriat pentru următorii 3 ani între județul Sibiu și regiunea franceză.

De fapt semnarea a avut loc luni, la sediul central al autorității din Ille et Vilaine, în prezența lui Jean Luc Chenut, liderul Ille-et-Vilaine și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. „Sunt foarte bucuros să salut în Departamentul Ille-et-Vilaine o delegație de aleși din Județul Sibiu din #România pentru o întâlnire în jurul parteneriatelor noastre franco-române și pentru semnarea acordului de cooperare cu asociația Solidaritate 35 România” a scris Jean Luc Chenut pe contul său de Facebook.

Delegația sibiană formată din consilieri județeni, reprezentanți ai unor instituții de cultură și primari din mai multe localități a avut parte din 16 iulie, de când au ajuns, de un program intens. Organizatorii francezi au invitat delegația din Sibiu și o alta din Polonia la mai multe dezbateri pe teme europene actuale.

Seara de 16 iulie a fost una specială. Francezii de la asociația Solidaritate 35 România au pregătit în comuna franceză Argentré-du-Plessis o mare petrecere cu muzică românească tradițională. Românii și francezii au încins hora până aproape de miezul nopții. Din filmările oferite de francezi însă nu se văd liderii delegației sibiene. Aceștia nu au participat la seara festivă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri