spot_img
7.9 C
Sibiu
sâmbătă, 11 mai, 2024
spot_img

Adrian Răulea – noul sibian din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (C.P.)

Știri din Județ

Publicitate

Organizația județeană a PNL Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

Publicitate

La propunerea Filialei Judeţene a PNL Sibiu, funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene va fi ocupată de sibianul Adrian
Răulea.

Adrian Răulea a fost numit secretar de stat, prin decizia 414 a prim-ministrului României şi publicată în monitorul oficial în data de 19.07.2022.

Adrian Răulea are o experienţă vastă în gestionarea fondurilor europene. A început să lucreze în domeniu din 2007, iar din 2010 în sectorul public. Numele lui se leagă de proiectul prin care au fost introduse primele autobuze electrice în transportul public din România, dar şi de proiecte de modernizare a unor spitale, crearea de noi locuinţe sociale, infrastructură verde urbană ş.a.m.d. A fost consultant extern pentru Banca Mondială şi subcontractor pentru BERD.

El va merge în guvern din funcţia de director de programe la Zona Metropolitană Cluj, unde a fost responsabil de crearea unui cadru de guvernanţă pentru zona
metropolitană Cluj şi de identificarea oportunităţilor de finanţare pentru proiectele relevante de dezvoltare.

În vârstă de 39 de ani, Adrian Răulea este sibian de origine, a terminat Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, după care şi-a continuat studiile, la Cluj-Napoca. A absolvit Universitatea Tehnică din acest oraş, apoi a urmat un master în inginerie electrică şi unul în afaceri europene şi management de program (fără a susţine disertaţia), tot la Cluj-Napoca.

Adrian Răulea a fost propus pentru funcţia de secretar de stat de către organizaţia PNL Sibiu, deoarece a oferit de fiecare dată expertiza profesională atât în proiecte importante pentru comunitate cât şi în propuneri de soluţii la nivel naţional în materie de atragere a fondurilor europene.

„Adrian Răulea este pe deplin demn de funcţia desemnată. Are expertiza profesională, experienţă în administraţie, ataşament faţă de comunitatea noastră. Am convingerea că va fi un bun sprijin în echipa guvernamentală pe care noi putem să-l oferim pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene, în Sibiu şi la nivel naţional.” precizează deputatul Raluca Turcan, Preşedinta PNL Sibiu.

Departamentul de comunicare al PNL Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meci de vacanță pentru ACS Mediaș

În căutarea victoriei salvatoare