5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO: Ședința Consiliului Județean Sibiu transformată în războiul avocatelor

Știri din Județ

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Sibiu din 20 iulie s-ar fi încheiat rapid, în 20 de minute, fiind doar chestiuni mai mult administrative. Dar după încheierea votului unanim la toate proiectele, la punctul final Diverse… a început războiul declarațiilor, acuzelor și ironiilor. Deși parteneri de guvernare, PNL și PSD au dat dovadă încă odată că la Sibiu nu lucrează împreună.

Lidera grupului de consilieri județeni PSD, Laura Barac, avocată de profesie a cerut un răspuns la adresa oficială înaintată către președinta Consiliului Județean Sibiu privind banii cheltuiți până acum pentru proiectul Noului Spital Județean Sibiu.

Subiectul fierbinte a fost imposibilitatea finanțării de la Guvern a noului spital, datorită deciziei Ministerului Sănătății, condus de un PSDist, de a stabili criterii de eligibilitate restrictive pentru proiectele de modernizare sau constuire de spitale în România, finanțate prin PNRR.

Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, și ea avocată, a răspuns „didactic” că toate întrebările PSD-ului au răspunsuri pe site-ul instituției. Ea a arătat și unde sunt acestea. În realitate însă, pe siteul indicat de Cîmpean se găsesc toți pașii făcuți pentru proiect, dar nu apar toate sumele cheltuite până acum pentru acest proiect, ci doar contractul pentru proiectare și documentații tehnice, în valoare de aproape 2 milioane de euro. Alte contracte de servicii sunt enunțate, dar sumele nu apar.

După lecția predată consilierilor PSD de Cîmpean, probabil în amintirea anilor de debut în carieră, când a predat la Școala Specială, aceasta a aruncat problema reală a lipsei finanțării pentru spital în ograda PSD.

A urmat un schimb de replici lung, prezentat integral în video de mai jos. Dacă la început tonul a fost calm, spiritele s-au încins între cele două avocate. La un moment ședința de Consiliu Județean, desfășurată online, părea o sală de judecată în care cele două pledează contradictoriu.

Spre finalul discuției contradictorii, presărată cu ironii, aluzii și chiar acuzații, Cîmpean a concluzionat sec: nu va oferi raportul cerut de PSD, pentru că nu vrea să pună angajații instituției să facă „muncă patriotică”. Ea a trimis PSD-iștii să se uite pe site și să caute vinovații în propriul partid. Laura Barac a concluzionat și ea că va urmări aplicarea Codului Administrativ pentru a afla informațiile cerute.

VIDEO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri