spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Deputatul AUR, Sebastian Suciu, despre Noul Spital de la Sibiu: „Reiterez scepticismul cu privire la reuşita acestui proiect”

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul de Sibiu al partidului AUR, Sebastian Suciu a transmis următorul comunicat de presă pe tema Noului Spital Județean Sibiu:

Referitor la articolele de presă apărute în ultimele zile cu privire la Noul Spital Judeţean Sibiu care ar urma să se construiască, atât cele din zona media cât şi cel venit din partea Ministerului Sănătăţii menit să lămurească situaţia acestuia, reiterez scepticismul cu privire la reuşita acestui proiect, cel puţin din câteva motive, şi anume:

În cuprinsul răspunsului venit din partea Ministerului Sănătăţii, Noul Spital Judeţean Sibiu, deşi apare în lista celor 49 de obiective de investiţii, doar 25 (este adevărat că minim 25) dintre acestea vor fi selectate. De aici putem trage concluzia că nu este obligatoriu ca Noul Spital Judeţean Sibiu să figureze printre acelea. Aici ne revine răspunderea, aşa cum am mai menţionat şi în articolele precedente, tuturor factorilor implicaţi – politici, non-guvernamentali şi actorul principal- cetăţeanul, să ne implicăm activ şi consecvent în susţinerea proiectului.

Nu vreau să se înţeleagă faptul că conducerea Ministerului Sănătăţii nu ar susţine un asemenea proiect, ba dimpotrivă, de nenumărate ori, aceasta şi-a exprimat susţinerea unor asemenea proiecte care să vină în folosul comunităţii.

Pe de altă parte, e arhicunoscut modul anevoios în care s-au desfăşurat şi derulat până acum proiectele cu finanţare europeană.

De asemenea, în articolele de presă locale, corect prezentate de altfel, se subliniază ideea conturării unui eşec de proporţii cu privire la acest proiect al Noului Spital.

Acest lucru se datorează exclusiv încăpăţânării excesive şi de neînţeles din partea partidelor aflate la putere, care, pentru anumite motive strict politicianiste, au ales să respingă soluţia rapidă, eficace şi mai mult decât potrivită, doar din cauză că aceasta a venit din partea unui partid aflat în opoziţie-AUR, a modificării legii privind finanţarea partidelor politice, soluţie aflată la îndemână.
PNL şi PSD, deşi se află la guvernare, nu au avut grija asigurării fondurilor necesare realizării proiectului, normal fiind să nu se discute de proiect cât timp nu era asigurată finanţarea lui. Putem întreba public ce sume s-au cheltuit cu proiectul, din ce surse şi pe ce anume, până la acest moment.

Partidul AUR Filiala Judeţeana Sibiu
Deputat Sebastian-Ilie SUCIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri