spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

ITM Sibiu: Angajatorii, obligați să aplice măsuri, în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecția angajaților

Știri din Județ

Publicitate

Măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă – ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 99/ 2000

În perioada 20 iunie – 09 septembrie 2022, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu recomandă angajatorilor respectarea prevederilor legale privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

Pe pagina de facebook a instituției noastre se regăsesc informații utile în acest sens.

Totodată, menționăm faptul că, până la finalul lunii august vor fi efectuate controale de către inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Control Securitate și Sănătate în muncă, care au ca scop verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale din O.U.G. nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

Angajatorii trebuie să-și organizeze activitatea respectând drepturile propriilor angajați, fără a pierde din vedere faptul că sunt pasibili de a fi sancționați contravențional  când nu se respectă prezenta ordonanță.

„ Angajatorul trebuie să furnizeze un mediu de lucru sigur, sănătos și fără riscuri pentru sănătate, motiv pentru care vom  verifica, cu mare atenție condițiile în care angajațiiîși desfășoară activitatea și măsurile pe care angajatorii sunt obligați să le asigure pentru protecția acestora.” – Alexandru Marius Stănilă, inspector șef. 

 

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?