3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Jarvis conduce după prima zi a Red Bull Romaniacs

Știri din Județ

* Spaniolul Alfredo Gomez a câștigat Prologul urban desfășurat ieri și a ales să pornească de pe poziția a 3-a în prima zi de off-road
* După prima zi de offroad britanicul Graham Jarvis conduce în clasamentul general



A 19-a ediție a celui mai dificil raliu de hard enduro din lume a marcat revenirea Prologului, iar atmosfera creată de fanii veniți în centrul Sibiului i-a determinat pe concurenți să facă un adevărat show în pofida atmosferei caniculare. La clasa Gold, cel mai rapid a fost spaniolul Alfredo Gomez, care a câștigat lupta directă cu Taddy Blazusiak (Polonia) și Manuel Lettenbichler (Germania). Polonezul vine după o pauză de câteva luni, în urma unei accidentări, însă a tras tare să fie pe podium la reluarea prologului – el a câștigat show-ul urban din 2019. Pentru că riderii din Top 3 au dreptul să-și aleagă ordinea de start în prima zi de off-road, Gomez a decis să pornească al treilea, rolul de „deschizător“ de traseu revenindu-i lui Manuel Lettenbichler, câștigătorul de anul trecut.

Miercuri, în prima zi de off-road, concurenții au pornit din zona orașului Săliște și au „bătut” toată Mărginimea Sibiului, service-point-ul zilei fiind organizat la Jina. Cei de la clasa Silver au pornit primii în această dimineață pe traseu, la ora 6:45, iar Chris Birch, fost campion la clasa Gold, a fost deschizătorul după ce la Prolog s-a clasat pe un impresionant loc trei, deși concurează cu o motocicletă mare, KTM 500 EXC-f. Riderii de la Gold au avut un start destul de domol doar că dificultatea traseului a crescut pe parcursul zilei, iar temperaturile ridicate au făcut ca secțiunile abrupte să fie și mai istovitoare. La nici 30 de minute după start concurenții au dat piept cu abruptul sector numit Babysitter, pe care au trebuit să îl parcurgă de trei ori în cadrul unui show care a fost transmis în direct pe site-ul oficial al competiției. Iar traseul a continuat să fie tot mai dificil. Secțiunile-semnătură Kill em All și Lost World i-au stors de ultimele puteri, parcursul până la finish fiind o adevărată probă de anduranță, chiar și pentru cei mai experimentați dintre ei. Și pentru că a venit vorba de experiență, britanicul Graham Jarvis, sextuplu campion la Red Bull Romaniacs, a dovedit, încă o dată de ce i se spune Regele din Carpați. Deși a plecat din pluton, la 20 de minute după primul concurent ieșit pe traseu, Jarvis a făcut ce știe el mai bine. Calm și determinat, britanicul a făcut o cursă extrem de consistentă și a terminat ziua cu cel mai bun timp, 4 ore, 47 de minute și 15 secunde. La o diferență de 4 minute și 17 secunde a sosit ocupantul locului secund în clasamentul general, bulgarul Teodor Kabachiev iar la 11 minute și 11 secunde de lider, canadianul Trystan Hart. Primii doi sosiți la finish, triplul campion Manuel Lettenbichler și spaniolul Mario Roman ocupă locurile 7 respectiv 5 în clasamentul general.

După ziua din Mărginime, riderii vor porni mâine spre Transalpina iar „cartierul general” al zilei secunde este organizat la Rânca. Cursa va porni la ora 6:45 iar transmisiunea în direct a zilei va începe la ora 7.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș