28.1 C
Sibiu
marți, 23 iulie, 2024

Cea de-a noua ediție Arini Fest Cinema revine în acest weekend la Sibiu

Știri din Județ

În perioada 29-31 iulie, în parcul Sub Arini din Sibiu – zona pârtiei de săniuș (strada Mihail Sebastian), publicul este invitat la un cinema în aer liber. Publicul este încurajat să organizeze și sesiuni de picnic în spațiile care permit amplasarea de pături, scaune, etc.


Una dintre misiunile Arini Fest Cinema este de a promova, în fiecare an, un nume important al cinematografiei internaționale. Dacă primele ediții Arini Fest Cinema a adus în atenția publicului filme reprezentative semnate de Woody Allen, Wes Anderson, frații Coen, Tim Burton, anul acesta festivalul va face o scurtă incursiune în filmografia regizorului Alfred Hitchcock.

Publicitate

În fiecare seară, începând cu ora 21.45, vom prezenta câte un film reprezentativ pentru acest mare regizor:
 vineri, 29 iulie, ora 21:45 –  Amețeala/Vertigo (1958, mister, romantic, thriller, cu James
Stewart, Kim Novak, 128 min)
 sâmbătă, 30 iulie, ora 21:45 – Păsările/The Birds (1963, horror, romantic, thriller, cu Tippi Hedren, Rod Taylor, 119 min)
 duminică, 31 iulie, ora 21:45 – Să prinzi un hoț/To Catch a Thief (1955, mister, thriller, cu Cary Grant, Grace Kelly, 106 min)


În fiecare seară, înainte de proiecție, publicul va fi introdus în atmosfera filmelor de muzica difuzată.
Coloana sonoră va fi combinată cu imaginile care vor rula pe ecranul de mari dimensiuni și care prezintă filmografia regizorului celor trei filme prezentate în cadrul evenimentului. Sesiunile de muzică și VJ își propun să pregătească spectatorul și să îl introducă în lumea lui Alfred Hitchcock, o lume în continuă mișcare, cu nuanțe cenușii și personaje pline de suspans. Momentul artistic va fi asigurat de DJ-ii de la CampSauvage.


Programul evenimentului este gândit, astfel încât să răspundă nevoilor unei categorii cât mai largi de public. Prima parte a fiecăreia dintre cele trei zile este dedicată familiilor cu copii care frecventează parcul în mod uzual. În timpul zilei, zona de eveniment va funcționa ca spațiu de lectură și relaxare.
“Arini Fest Cinema” propune un concept nou în peisajul cultural al orașului Sibiu, reușind prin identificarea unui loc de desfășurare ideal pentru o proiecție de film – pârtia de săniuș din Parcul Sub Arini, prin intervenții simple în spațiul de eveniment, filme interesante și muzică bună, să atragă un public de calitate și să creeze o atmosferă relaxantă pe tot parcursul proiectului.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului:
https://www.facebook.com/AriniFestCinema/
Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală, organizată de Agenția Grey Projects și Cameleon PR & Events Expert Srl, cu sprijinul Libra Film.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri