spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Care ministru al Sănătății?

Știri din Județ

Publicitate

Mi-a spus un coleg că acum ministrul Sănătății este unul Rafila. Probabil. Glumesc. Știam datorită meseriei cine este ACUM ministrul Sănătății. Dar la câți miniștrii s-au perindat pe la Sănătate, nici nu mă miră faptul că unii sunt complet rupți de realitatea din teren. Și mă refer astăzi strict la subiectul Noului Spital Județean Sibiu. Acest ÎNCĂ ministru al Sănătății, pe numele lui Rafila, a declarat, pentru un alt ziar local, că nu știa de proiectul spitalului de la Sibiu. Adică nu prea știa. Adică nu era la curent. Și de ce ar fi, că doar a fost uns ministrul Sănătății să joace bambilici nu să se preocupe de marile proiecte din sănătătate.

Lăsând ironia la o parte, deși o merită, acest ÎNCĂ ministru care declară public că nu știe, că nimeni nu l-a căutat la minister pe acest subiect este un mincinos și un încrezut de Ev Mediu. Să mă explic. Mincinosul este persoana care nu spune adevărul, care minte. Ministrul a spus că nu a fost contactat pe acest subiect de nimeni de la Sibiu. Și apoi Consiliul Județean Sibiu a publicat corespondența publicată de-a lungul anilor cu ministerele, inclusiv cu EL. Încrezut pentru că are așteptări de Ev Mediu să meargă oamenii cu jalba în proțap la el să ceară mila Guvernului. Principiul cerșetoriei politice din ultimii 30 de ani. Nu proiecte, ci intervenții, pardon lobby – deși nu există legilsație pe așa ceva la noi.

Haios a fost că, după ce a dat interviu ÎNCĂ ministrul Sănătății, la el a ajuns și deputatul local PSD Trif, coleg de partid. Să prezinte cauza spitalului. Asta pentru că ministrul a spus că nici din PSD nu l-a căutat nimeni. Vedeți cum omul suferă de Ev Mediu și de jalbă? Tot în aceeași zi au fost la București și Daniela Cîmpean și Raluca Turcan, liberalele de la Sibiu. Pe ele le-au primit oamenii lor din Guvern: premierul, ministrul Fondurilor Europene și cel de Interne. Acum pe primii doi am înțeles de ce au participat, pe al treilea chiar nu. Dar Rafila, ÎNCĂ ministru, de ce nu a participat? Sau și premierul trebuie să meargă cu jalba la el, așa de important este?

De fapt toată situația ne arată cât de strâmb funcționează Guvernul cu PSD și PNL. Ori cu unii, ori cu alții. Pentru că este clar că își dau reciproc la gioale acum. Și noi pierdem un spital, din cauza lor. Apropo, pe final de editorial, Rafila ÎNCĂ e ministru?

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…