spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

ULBS: Prima ediție a Școlii de Vară de Psihopatologie

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 24-29 Iulie 2022 s-a desfășurat prima ediție a Școlii de Vară de Psihopatologie, cu tema Tulburările de personalitate, în cadrul Centrului de perfecționare și cercetare din Păltiniș al Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.

Acest proiect a fost destinat atât medicilor rezidenți în Psihiatrie, aflați în anii II-V de pregătire, cât și tinerilor medici specialiști psihiatri, aflați în primii 5 ani de activitate, anul acesta au fost prezenți la activitățiile științifice, un număr de 30 de participanți din centrele universitare din țară.

Programul Școlii de Vară de Psihopatolgie a cuprins atât prezentări ale lucrărilor specialiștilor în domeniu, workshopu-uri susținute de aceștia, precum și alte activități recreative venite în completarea informației științifice, cum ar fi vizita la Colectivul de Cercetare Științifică în Neuroștiințe din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și drumeția montană cu ghid organizată în colaborare cu Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

“Le mulțumim lectorilor care ne-au onorat invitația și au susținut ateliere științifice și workshopu-uri în cadrul școlii:
• Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Lăzărescu (UMF Timișoara)
• Prof. Univ. Dr. Aurel Nireștean (UMF Târgu Mureș)
• Prof. Dr. Luis Madeira (Lisabona, Portugalia) – invitat on-line
• Psihoterapeut Dr. Petre Rădescu
• Șef lucrări Dr. Ciprian Băcilă (Facultatea de Medicină Sibiu)
• Șef lucrări Dr. Ana Giurgiuca (UMF București)

De asemenea, mulțumim participanților și partenerilor noștri, alături de care am reușit să transformăm prima ediție a Școlii de Vară de Psihopatologie într-un real succes.

Ne dorim ca acest eveniment să devină unul de tradiție, să atragă în fiecare an cât mai mulți participanți și specialiști din acest domeniu și să devină reprezentativ pentru medicină atât la nivel național cât și internațional”- au transmis reprezentanții Spitalului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului