19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Festivalul Classics for Pleasure a strâns peste 10.000 de participanţi în Piaţa Mare din Sibiu

Știri din Județ

Classics for Pleasure renaşte după pandemie alături de publicul din Sibiu!

Cea de-a XII-a ediţie a festivalului Classics for Pleasure a fost intitulată Revival şi a reunit în Piaţa Mare peste 300 de artişti, timp de 3 zile, de pe 29 până pe 31 Iulie.

Ediţia din 2022 a festivalului a stat sub semnul speranţei. Speranţa că sectorul cultural va putea să renască după doi ani dificili de pandemie şi recesiune economică. De asemenea, speranţa că, în ciuda dificultăţilor, idei precum empatie, comunitate şi umanitate nu şi-au pierdut miezul de înţeles.

A Story of Renewal, A Story of Hope, A Story of Legacy. Renaştere, Speranţă, Valoare a trecutului. Iată axele pe care s-au construit evenimentele culturale din cadrul festivalului, Succesul de anul acesta aparţine în egală măsură artiştilor extraordinari care au participat la festival, dar şi oraşului Sibiu, care a sprijinit an de an dezvoltarea acestui eveniment, devenit un simbol cultural al Ardealului.

Deschiderea festivalului a fost realizată de către superba şi talentata solistă Irina Baianţ, care a urcat pe scenă alături de Orchestra Filarmonicii din Piteşti, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore. Concertul a reprezentat o întâlnire cu unele dintre cele mai iubite fragmente clasice sau neo-clasice. Programul artistic a inclus fragmente din musical-uri, din operete, valsuri, polci, suite şi arii melodice, fermecătoare, generând ataşament imediat.

A doua seara i-a avut ca invitaţi speciali pe doctorii din cadrul Orchestrei Medicilor dr. Ermil Nichifor, sub bagheta lui Iosif Ion Prunner, alături de pianiste Adela Liculescu. Concertul i-a fost integral dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart, un spirit care a făcut ca speranţa să nu fie doar un cuvânt, ci o stare perpetuă, precum muzica lui.

Festivalul s-a încheiat pe data de 31 Iulie cu concertul A Story of Legacy care i-a avut ca protagonişti pe Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijorul Garo Avessian şi soliştii Mădălina Stan şi Mihai Urzicana. O reinterpretare a tradiţiei şi a trecutului în cheie modernă şi tânără care a generat foarte mult entuziasm în rândul publicului care a solicitat 3 bis-uri.

Festivalul a strâns peste 10.000 de participanţi în Piaţa Mare şi peste 100.000 de vizualizări online.

Publicul a avut ocazia şi de a participa la expoziţia A Nature Scenario, amenajată într-un TIR MAN, o îmbinare unică între artă şi industrial.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 180.000 lei. Obiectivul său este promovarea la nivel naţional şi internaţional a excelenţei Sibiene şi promovarea muzicii clasice în rândul publicului.

Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri