22.4 C
Sibiu
joi, 01 iunie, 2023

Bacalaureat 2022: Peste 320 de elevi prezenți la proba la alegere a profilului

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Astăzi, 18 august, s-a desfășurat proba E.d) – proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare a fost de 77%.

Astfel, dintre cei 604 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (biologie, chimie, fizică, geografie, informatică, economie, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie), s-au prezentat 326 candidaţi, 75 de candidaţi au absentat iar 203 candidați au proba recunoscută,

Nu au existat candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă sau care să fie eliminați din examen pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Următoarea probă se va desfășura vineri, 19 august 2022, la limba și literatura maternă.

 

Primele rezultate vor fi afișate marți, 31 august, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

 

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 31 august 2022 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate SÂMBĂTĂ, 3 septembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri