3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Diana Mureșan, consilier local USR Sibiu, despre centrul de screening deschis la Spitalul Județean Sibiu (CP)

Știri din Județ

Diana Mureșan, consilier local USR Sibiu a transmis presei sibiene următorul comunicat de presă:

Acum două săptămâni un comunicat de presă anunța că și în Sibiu, la Spitalul Clinic Județean s-a deschis de la 1 august, un centru de screening pentru depistarea cancerului de col uterin.

Pentru că susțin foarte tare ideea de prevenție și știu că, din păcate, în România incidența de cancer de col uterin este de 2,5 ori mai mare decât media din Uniunea Europeană, iar rata mortalității de peste 4 ori mai mare, am vrut să mă informez mai mult despre această posibilitate ca femeile din Sibiu să se poată testa gratuit.

Am sunat la numărul de Call Center care a fost dedicat acestui proiect finanțat prin fonduri europene. Am aflat că de fapt centrul de screening din Sibiu nu este încă funcțional, că nu au fost încă desemnați medicii care se vor ocupa de paciente și că cel mai probabil va fi funcțional abia după data de 15 septembrie.

Am mai aflat că au fost deja doamne din Sibiu care s-au interesat în legătură cu posibilitatea de a beneficia de această testare gratuită și că ele vor fi anunțate în momentul în care centrul de la Sibiu va deveni cu adevărat funcțional.

Nu știu de ce se transmit comunicate cu informații eronate (comunicatul a fost trimis de Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cel care se ocupă de organizarea rețelei de screening în regiunea centru ), nu vreau să caut un vinovat pentru această situație, dar sper că managementul Spitalului Județean Sibiu va face tot posibilul ca acest centru să funcționeze cât mai repede și să primească paciente.

Prevenția înseamnă salvarea multor vieți și economisirea multor resurse financiare prin depistarea din timp a unor boli grave.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș