spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

BOIȚA: Comuna unde se vede ce se face

Știri din Județ

Publicitate

În ultimii doi ani, am revenit la Boița, adesea, pentru că investițiile curg aici. Unele cu fonduri naționale, multe însă din bugetul propriu și prin atragere de sponsori. Am mai scris despre programul amplu de modernizare a drumurilor din comună, care a înaintat vara aceasta. Dar au apărut și noi investiții, la care acum câțiva ani, locuitorii din comună nici nu visau.

„Primăria Comunei Boiţa a început un program amplu de identificare și realizarea de parcări publice care, sper eu, să ducă la o fluidizare mai buna a traficului. În acest sens, suntem spre finalizarea amenajării unei parcări de 600 mp pe strada Traian, în zona „Prund”. Am reușit, cred eu, transformarea unui loc neîngrijit și inestetic din zona centrală a localităţii într-un spațiu amenajat și util mai ales pentru cetățenii din zona respectivă. Acest program de amenajare de parcări publice va continua la finalul căruia vom adopta un regulament având scopul de a elimina haosul de pe drumurile publice.” a declarat primarul Nicolae Cocoș.

Cine mai investește în drumuri agricole în România? Boița!

O altă investiție, aparent minoră, dar cu un impact foarte mare în domeniul agricol, este întreținerea drumurilor agricole, dar și protejarea terenurilor agricole. Pentru aceasta primăria a achiziționat, din bani europeni, două accesorii pentru buldoexcavator care deja sunt folosite la întreținerea în condiții optime a drumurilor publice și agricole.

În plus, drumul spre Caprareț a fost reabilitat cu 450 tone de asfalt frezat achiziționat de la Direcția Națională de Drumuri și Poduri.

„Drumurile agricole sunt o prioritate pentru Primărie. Am realizat o investiție foarte importantă care, sper eu, va contribui foarte mult la protejarea drumului de pe „Calea Lată”. Șanțul betonat realizat de la „Podul Mic” până la „Podul Mare” va proteja terenurile agricole din acea zonă, care asa cum știm, sunt permanent inundate. Investițiile în drumurile agricole continuă!” ne asigură primarul Cocoș.

Turismul rămâne o prioritate

Strategia pe termen lung a primarului Nicolae Cocoș include și sectorul turism. Un proiect mare, la care se lucrează acum în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu și Universitatea de Arhitectură Ion Mincu este reabilitarea fostei „case de copii” cum este cunoscut ]n localitate castelul, monument istoric aflat în patrimoniul Consiliului Județean Sibiu. „Lucrăm împreună cu Consiliul Județean la partea de documentație tehnică și se pregătește depunerea unui proiect având ca scop reabilitarea. Va urma o dezbatere publică, un „concurs de idei” privind destinația acestui foarte important monument istoric atât pentru comuna Boița cât și pentru întreg Ardealul” anunță primarul Nicolae Cocoș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului