spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

RĂȘINARI: Festivalul Brânzei și Țuicii a atras deja mii de vizitatori, dar și politicieni

Știri din Județ

Prima zi a Festivalului Brânzei și Țuicii de la Rășinari a adus pe Valea Ștezii mii de oameni. Politicienii nu au lipsit. Primarul Bogdan Bucur, la costum, i-a așteptat la intrarea în perimetru pe invitații de onoare. Au fost deputații Raluca Turcan, Christine Thelmann, Bogdan Trif, senatorul Nicolae Neagu, subprefectul Șebu Sebastian, primarii din Sadu, Gura Râului, Miercurea Sibiului, Jina, Păuca și mulți alți invitați de la diferite instituții.

Prima parte a Văii Ștezii s-a transformat într-o mare parcare. Mii de oameni s-au perindat pe la tonetele cu produse tradiționale, dar și cu alte obiecte de vânzare. Terasele cu mânace gătită au fost mereu pline. Locul de joacă amenajat pentru copii a fost atracția celor mici cu tobogane mari și trenuleț.

Locul a fost împânzit de poliție și jandarmi care au asigurat ordinea. Alături de politicienii români a fost și o delegație din Franța, din comuna Civrieux. Invitații au făcut un tur al producătorilor locali de brânzeturi, preparate din carne și țuică. Standurile cu produse spre vânzare au fost din Rășinari, Sadu, Râu Sadului și alte localități din Mărginime. Un stand mai aparte a fost cel cu țuică din Republica Moldova.

De asemenea, Primăria Rășinari, a pus la dispoziție un stand pentru Centrul Ucrainean din Sibiu care strângeau donații pentru o bibliotecă. Ei ofereau și diferite obiecte produse de ucrainenii refugiați la Sibiu.

Pe scena festivalului, toată ziua au cântat și dansat diferite formații și artiști din Rășinari și Mărginime.

Primarul Bogdan Bucur a deschis oficial Festivalul alături de invitații din politica românească și cei din Franța. Festivalul continuă și duminică toată ziua.

FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș